Telefon/Fax: 0230.543333
Program de lucru: 8-16
e-mail: mbacescu@yahoo.com
Home » Programe Europene » ERASMUS+ » ASISTENȚĂ ȘI SUPORT DE SPECIALITATE ÎN SERVICII TURISTICE

Beneficiar : Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni
PROGRAMUL ERASMUS+
NR. PROIECT 2018-1-RO01-KA102-048291
PERIOADA DE DERULARE A PROIECTULUI
17 SEPTEMBRIE 2018 – 16 SEPTEMBRIE 2021

Grantul proiectului : 93.846 euro
 CE NE PROPUNEM ?

Să asigurăm elevilor noștri ce studiaza in domeniul pregatirii de baza turism și alimentație/turism, o pregătire profesională competitivă, conformă cu standardele de pregătire profesională, dar şi conformă cu cerinţele pieţei muncii actuale, dinamică, flexibilă şi bazată pe cunoştinţe transferabile.
 OBIECTIVELE SPECIFICE ALE PROIECTULUI

1.	Să formeze competențe de interacțiune cu turiștii străini în situații reale de învățare și de muncă
2.	Să dezvolte competențe de valorificare a potențialului turistic local în context international
3.	Să formeze competențe de asistență și suport de specialitate oferit turiștilor
4.	Să îmbunătățească abilitățile de comunicare profesională cel puțin într-o limbă straină (spaniolă și/ sau engleză)
5.	Să dezvolte competențe sociale, de inițiativă și autonomie atât în plan profesional cât și personal
  GRUP ȚINTĂ

Proiectul are ca grup tinta un nr. de 30 elevi de liceu, (Flux 1:15 elevi; Flux 2:15 elevi), clasa a X - a, profil servicii, aflati în stadiul formării profesionale inițiale, domeniul pregătirii de bază Turism.

               PERIOADELE DE DERULARE A MOBILITĂȚILOR


FLUXUL 1 – 10 – 28 IUNIE 2019

FLUXUL 2 – 17 MAI – 04 IUNIE 2021
PREGĂTIRE PENTRU MOBILITATE
                 
MODULUL I - Pregatire generala 

MODULUL II – Pregatirea culturala si pedagogica 

MODULUL III - Pregatirea lingvistică – limba engleză / limba spaniolă 

TESTIMONIALE

 • „Din punctul meu de vedere acest proiect a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat, deoarece în cadrul lui m-am dezvoltat atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Pe plan personal reușesc să mă organizez mult mai bine, sunt mai punctuală și cooperantă, atât la locul de muncă, cât și la facultate. În ceea ce privește planul profesional, am descoperit noi oportunități, noi obiceiuri și mentalități. Mă bucur că am avut ocazia să mă număr printre cei 15 elevi, deoarece am învățat foarte multe, de la oameni profesioniști , toată expeiența a fost foarte specială! ”  -Rusu Ioan a-Violetat (participant –flux 1)
 • „Perioada mobilității m-a ajutat și mă ajută în continuare, deoarece, cu ajutoul încrederii în mine dobândite, reușesc să comunic mult mai ușor , să mă integrez într-un colectiv nou. Am reusit să dobândesc noi cunoștințe și competențe profesionale dar și să îmi îmbunătățesc comunicarea într-o limbă străină, astfel pot înțelege mai bine persoanele din alte medii culturale. Pe lângă aceste calități, sunt mândru că am avut ocazia să văd locuri noi,  toate acestea alături de colegii mei și cele două cadre didactice!” – Muraru Alexandru (participant –flux 1)
 • „Acest proiect a reprezentat o oportunitate imensă pentru mine, m-a ajutat să mă dezvolt pe toate planurile, sunt o persoană mai bună, mai bine formată!” – Știrbu Adelina (participant –flux 1)
 • „Participarea la acest proiect este o experiență de neuitat și un mare avantaj pentru viitor datorită formării profesionale dar și a Certificatului Europass. Cele mai importante sunt competențele profesionale dobândite, faptul că am mai multă încredere în mine, că sunt capabilă să mă descurci în orice situație. Impactul proiectului a adus asupra mea doar rezultate pozitive: mi-am îndeplinit sarcinile cu conștiinciozitate, am dovedit încredere în capacitatea mea de a găsi soluții pentru a-mi îndeplini sarcinile, am conștientizat că pot face lucruri pe care nu le-am făcut până acum și pot obține rezultatele dorite, am utilizat un limbaj adecvat situației de comunicare și persoanelor cărora m-am adresat, am mai multă încredere în mine și în ceea ce pot realiza, am învățat să lucrez mult mai bine în echipă , care ajută în orice situație” – Guță Larisa Elena (participant –flux 2)
 • „Proiectul Erasmus+ a avut un rolt foarte mare în formarea mea,  șansa oferită a fost unică și de neuitat, ajutându-mă în alegerea unei viitoare cariere de succes.” – Bernaschi Cezara Ioana (participant –flux 2)

Opinia cititorilor noştri

  Căutare în site:

  Video Prezentarea Şcolii

  ECDL

  PROIECTE ERASMUS+

  2016-1-RO01-KA102-024201

  SISTEMUL DE CALITATE IN HOTELURILE DIN EUROPA
  https://sistemuldecalitateinhoteluri.blogspot.com/

  Comentarii recente:

   Codul de onoare GENIUS