Telefon/Fax: 0230.543333
Program de lucru: 8-16
e-mail: mbacescu@yahoo.com
Home » Acasă » Proiectul “E-Școala Altfel”, Ediția 2015

Informațiile din Fișa activității se pot consulta și în documentul Fisa_activitatii_2015_Saptamana_Altfel_CTM_Bacescu.

1. FIȘA ACTIVITĂȚII

NUMELE ȘI ADRESA UNITĂȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT:

Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” Fălticeni, Str. N. Beldiceanu,  Nr.10, Telefon: 0230-543333;

NIVELUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT: liceu
NUMĂRUL ELEVILOR DIN ȘCOALĂ: 247
NUMĂRUL PROFESORILOR DIN ȘCOALĂ: 42
COORDONATORUL ACTIVITĂȚII: Prof. Murărescu Simona-Maricica, Profesor de informatică, Grad I, Responsabil Catedra de informatică, membru CEAC, email: profinfo_ctmb@yahoo.com 

  1. TIPUL ACTIVITĂȚII: Proiect Național ”e-Școala Altfel!” – ȘCOALĂ PARTICIPANTĂ
  2. DOMENIUL: tehnic
  3. SCOPUL:

Dezvoltarea de parteneriate între școlile din țară în vederea realizării unor activități extrașcolare, valorificând creativitatea și deprinderile elevilor în lucrul cu calculatorul. 

  1. OBIECTIVELE EDUCAȚIONALE ALE ACTIVITĂȚII:
    • dezvoltarea creativităţii şi formarea unor abilităţi practice;
    • crearea unei motivaţii optime pentru activitatea extraşcolară;
    • dezvoltarea spiritului competitiv;
    • dezvoltarea relaţiei de comunicare şcoală – familie – comunitate;
    • dezvoltarea la elevi a încrederii în propriile forţe de afirmare şi dezvoltare;
    • promovarea valorilor locale la nivel național;
    • dezvoltarea de parteneriate între şcolile din ţară în vederea realizării unor activităţi extraşcolare interesante.
  2. ELEVI PARTICIPANȚI:  247

Proiectul s-a adresat unui grup țintă format din elevi ai școlii noastre cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, utilizatori ai Rețelei EDU Moodle România, administrată de ASOCIAŢIA PRO ARTA, DEZVOLTARE ŞI CUNOAŞTERE.

Numărul total al elevilor participanți a fost: 127 beneficiari direcți (participanți la activitate) și circa 120 beneficiari indirecți (prezenți în sală, participanți ca spectatori în timpul susținerii lucrărilor pe echipe), dar și circa 3000 beneficiari indirecți la nivelul ţării: elevi, părinți și profesori din țară participanți la conferințele naționale online și la concursurile offline.

Procentul elevilor participanți direcți, din numărul total al elevilor grupului țintă din școală a fost de 52%.

Numărul total al profesorilor participanți a fost de 42: 22 beneficiari direcți (coordonatori pe secțiuni) și 20 beneficiari indirecți (profesori de istorie și geografie la clasele elevilor înscriși la concursurile online, profesori de informatică etc. și spectatori în timpul activităților).

  1. DURATA ȘI LOCUL DESFĂȘURĂRII ACTIVITĂȚII:

Proiectul se desfășoară în perioada 1 februarie 2015 – 31 mai 2015. Derularea proiectului a început în perioada 1 – 15 februarie 2015 și se va  încheia cu Conferința virtuală finală, la data de 31 mai 2015.

În perioada 6-10 aprilie s-au desfășurat propriu-zis activitățile propuse la nivelul școlii, fiecare participant utilizând user-ul și parola proprie de autentificare pe site atât în timpul desfășurării activităților din școală, cât și în ritm propriu de acasă.

În perioada 6-20 aprilie 2015, s-au încărcat pe site-ul proiectului, în total 809 materiale pentru concursurile offline (prezentări PowerPoint și Prezzi, filme, fotografii etc.). Situația materialelor încărcate este următoarea: Secțiunea 1: 164 de materiale, Secțiunea 2: 170 de materiale, Secțiunea 3: 169 materiale, Secțiunea 4: 213 de materiale, Secțiunea 5: 93 de materiale.

Perioada de votare a tuturor materialelor postate durează până pe 4 mai 2015, unde sunt aşteptaţi să-şi exprime votul, cei 63 de profesori coordonatori ai activităților din școlile  înscrise în proiect, indiferent dacă au participat sau nu la concursurile respective.

Participanții de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, au încărcat 25 prezentări, 5 filme, 60 fotografii, 3 planșe, 2 broșuri la toate secțiunile și au participat la 4 din cele 6 conferințe virtuale. Filmele, prezentările și planșele au fost realizate de echipe de elevi.

  1. DESCRIEREA ACTIVITĂȚII:

Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, este una dintre cele 63 de școli, care a încheiat acord de parteneriat cu organizatorii: Colegiul Tehnic “Matei Corvin” Hunedoara și Asociaţia Pro Arta, Dezvoltare Şi Cunoaştere, în vederea desfășurării activităților din cadrul Proiectului „e-Școala Altfel!”, Ediția 2015, în săptămâna 6-10 aprilie 2015, „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Proiectul „e-Şcoala Altfel!” – ediţia 2015, este inclus în calendarul CAER 2015 aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice la categoria Concurs online (poziţia 798). 

Coordonatorul activităților proiectului la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni este  prof. de informatică Murărescu Simona-Maricica, ca urmare a colaborării cu coordonatorul  proiectului național, prof. de matematică Ana Nicoleta Avramescu, Manager  Reţeaua EDU Moodle România, de la Colegiul Tehnic “Matei  Corvin” din Hunedoara.

Județele participante sunt: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, răila, București, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea și Vrancea. (Mai multe detalii pe site-ul proiectului https://scoalaaltfel.moodle.ro / logare ca vizitator)

Conform procedurii de înscriere fiecare profesor coordonator din școală a avut sarcina să alcătuiască și să înscrie echipe a câte 10 elevi. Fiecare echipă și-a atribuit un nume conform prevederilor din formularul de înscriere. După încrierea participanților, prin completarea formularelor de înscriere, puse la dispoziție de către organizatori pe site, profesorul coordonator din școală a primit, de la reprezentatul pentru înscrieri din echipa de proiect, lista utilizatorilor și a parolelor membrilor echipei din școală, pentru conectarea pe platformă și implicit, la secțiunea la care s-au înscris.

În cadrul celor cinci secțiuni: Artă, cultură și știință, Medicină, Istorie, Planeta Pământ, Științe aplicate, corespunzătoare zilelor din perioada 6-10 aprilie 2015, elevii noștri au realizat activități de la orele 8 la 14, după un program stabilit în școală de coordonatorul activităților, dar sincronizat cu programul din fiecare zi al proiectului național, pentru a fi posibilă participarea la conferințele virtuale și la concursurile online.

Din școala noastră s-au înscris un număr de 22 profesori (prof. Murărescu Simona-Maricica, dir. prof. ing. Suseanu Claudia, dir. adj. prof. Chirilă Silvia, dir. adj. prof. Țuca Mariana-Silvia, prof. dr. Jarcău Mihaela, prof. Dumitriu Bogdan,  prof. Dan Ovidiu-Constantin,  prof. Feștilă Constantin-Bogdan, Prof. dr. Radion Paula, prof. Chițu Magdalena, prof. Maleș Lucian, prof. Iacob Oana-Simona, prof. Pădurariu Mioara, Prof. Radu Elena, prof. Ghenghea Elena, prof. Cărămidă Dan, ing. Olariu Adrian, prof. Ionițe Viorica, prof. Peiu Maria, prof. Deleanu Elena, prof. Grigoraș Magdalena, ing. Tofan Maria-Dana) care au îndrumat și coordonat cei 127 elevi din clasele a X-a A, a XI-a A, a XII-a A (specializarea matematică-informatică), a XI-a E, a XII-a E (specializarea științe sociale), a XII-a D, a IX-a C, a XI-a C, a XII-a C (specilizarea științe ale naturii), a IX-a K, a X-a K, a XI-a K (specializarea tehnician în turism), a XI-a D, a XII-a D (specializarea filologie), a XI-a J (specializarea tehnician elctromecanic). Aceștia au primit conturi pentru utilizarea site-ului proiectului, atât în timpul activităților din școală, cât și de acasă, pentru documentare, încărcarea lucrărilor cu care s-au înscris în concursurile offline sau la conferințele virtuale, sau pentru susținerea concursurilor online în intervalul stabilit.

În perioada 6-10 aprilie 2015, au avut loc conferințe virtuale și întâlniri online prin intermediul sistemului de videoconferinţă integrat pe platforma proiectului, acesta fiind un sistem on-line de învățare în sală de clasă virtuală. Au avut loc dezbateri online ale unor prezentări pe temele propuse.

Sistemul  online a fost gestionat la nivel școlii, de coordonatorul proiectului în școală, prof. Murărescu Simona-Maricica, prin accesarea link-urilor corespunzătoare de pe site-ul proiectului. Aceasta a avut rolul de moderator al activităților în fiecare zi în intervalul 8 – 14. A îndrumat atât elevii clasei a X-a A, specializarea matematică-informatică, la care este dirigintă pentru participarea la toate secțiunile proiectului, cât și elevii celorlalte clase care s-au înscris în proiect. Anterior săptămânii altfel, a realizat întruniri cu profesorii și elevii participanți pentru îndrumarea în ceea ce privește utilizarea platformei moodle. În săpămâna altfel, a amenajat  laboratorul de informatică pentru desfășurarea activităților, a realizat cu elevii clasei a X-a A, mascota proiectului, care simbolizează un copil vesel cu alură sportivă, mulțumit că școala lui, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, realizează activități inedite în parteneriat cu școala coordonatoare Colegiul Tehnic “Matei Corvin” Hunedoara, dar și cu alte peste 60 de școli din întreaga țară, prin intermediul platformei e-learning Moodle.

AGENDA ACTIVITĂŢILOR DESFĂŞURATE ÎN SĂPTĂMÂNA ALTFEL

LA COLEGIUL TEHNIC “MIHAI BACESCU” FALTICENI

Link site-ul școlii – SĂPTAMANA ALTFEL 2015

http://ctmbacescu.ro/proiectul-e-scoala-altfel-editia-2015/

CENTRALIZATOR PARTICIPANTI

SECȚIUNEA 1: LUNI 6 aprilie 2015 – DOMENIUL: ARTĂ, CULTURĂ ȘI ȘTIINȚĂ

Tematica Nr. elevi înscrişi Tip activitate Participanți Clasa Profesor(i) coordonator
RESPECTĂM VALORILE NAȚIONALEConferința virtuală nr. 1 Personalități din România cu recunoaștere internaționalăZiua dedicată personalităților din România cu rezultate remarcabile în știință, artă, culturăTeme propuse: 1.     Personalități ale culturii naționale2. Personalități din România cu contribuții deosebite la știință3. Mari artiști din România cu recunoaștere internațională4. Concurs online “Cunoaștem personalitățile României și descoperirile lor? 6 Concurs offline Gogu Bianca 11K Prof. Chițu Magdalena
Dediu Andrei
Todirica Tiberiu
Istrate Ramona
Vasiliu Vasile
Tudosa Ionut
4 Concurs offline Brinzariu Anca 11K Prof. ing. Suseanu Claudia
Gudana Valentin
Nastasoaia Ionut
Stan AnaMaria
6 Concurs offlineConcurs online Balan Alexandru 10A Prof. Murărescu Simona-Maricica
Iftimesei Emilia
Ignat Iustinian
Tica Narcis
Petrov Ioan
Butnariu Teofana
7 Concurs offlineConcurs online Tudosa Alexandra 12A Prof. Dan Ovidiu-Constantin
Lozniceru Alexandru
Andreica Laura Ioana
Apetroaie Iulian
Grămadă Maria Anca
Humeniuc Cezar Ionuț
Florian Alexandru
NUMĂR ELEVI ÎNSCRIŞI 23

SECȚIUNEA 2: MARȚI 7 aprilie 2015 – DOMENIUL: MEDICINĂ

Tematica

Nr. elevi înscrişi Tip activitate Participanți Clasa Profesor(i) coordonator
SĂNĂTATEA NU ARE PREȚ!Ziua dedicată Sărbătoririi Zilei Mondiale a Sănătății Teme: Farmacia naturistă – o alternativă din natură pentru sănătate File din istoria medicicii  Prevenirea consumului de droguri la adolescenţi Activități de voluntariat 8 Concurs offline de prezentări (afișe, filme, fotografii activități desfășurate, prezentări PowerPoint, Prezzi etc. ) Amarandei Sebastian 9B Prof. Iacob Oana-Simona
Besleaga Stefan
Cazamir Ionut
Constantinovici Adriana
Dulgheriu Mihaela
Frasila Andreea
Hlihor Sorina
Iordachescu Danut
6 Concurs offline Aioanei Larisa 9C Prof. Cărămidă Dan
Gales Alexandru
Iftodi Adrian
Musca Andrei
Pricob Petronela
Vacarita Gabriela
10 Concurs offline Bulai Sabina 10C Prof. Popa-Ion Olguța
Ilioaia Ionela
Luca Diana
Scutareanu Ioana
Pandelea Madalina
Vasilache Delia
Petrov Gabriel

Turtușan Bianca

Chersan Alexandra

Alecsandru Madalina
8 Concurs offline Badii Larisa 11B Prof. Jarcău Mihaela
Bostea Alexandra
Chiriac Mihaela
Gradinariu Alexandra
Pohoata Gabriela
Rosu Denisa
Sandu Iulia
Vieriu Petronela
8 Concurs offlineCoferință virtuală (9.30 – 10.30) Bacalu Maria 12C Prof. Bacalu Vergilia
Apetroaiei AnaMaria
Filip Alexandra
Apostol Elena
Scutăreanu Alina
Chiticariu Roxana
Rusu Elena
Maftei Alexandra
TOTAL ELEVI ÎNSCRIŞI 40

Secțiunea 3: MIERCURI 8 aprilie 2015 – DOMENIUL ISTORIE

Tematica Nr. elevi înscrişi Tip activitate Participanți Clasa Profesor(i) coordonator
ISTORIA ÎNTRE MIT ŞI ADEVĂR Teme propuse:Monumente istorice localePersonalităţi din istoria locală cu un rol important în istoria naţionalăEvenimente din istoria locală care au influenţat istoria naţionalăConcurs de fotografii: “Fascinaţia istoriei”Tur virtual al muzeelor din România şi din lumeSă ne cunoaştem istoria! (Concurs online2)Cunoaştem muzeele României? (Concurs online3)Concurs de fotografii: „Am vizitat un muzeu. Iată ce am văzut! ”(Concurs offline) 9 Concurs offlineConcurs online Boghian Monica 11E Prof. Radion PaulaProf. Deleanu Elena
Gaina Daniela
Maftei Nicoleta
Nistor Valentin
Mihalache Denisa
Lucanu Andreea
Andries Oana
Pascariu Angela
Loghin Sabina
6 Concurs offlineConcurs online Butnariu Cosmina 10 A Prof. Murărescu Simona-MaricicaProf. Ionițe Viorica
Ciofu Sabina
Mucileanu Catalin
Ungureanu Narcis
Ignat Iuliana
Burlui Ionela
4 Concurs offlineConcurs online Antoneag Alexandru 11B Prof. Jarcău Mihaela
Apalaghie Gabriel
Bulaicon Culita
Durnea Ilie
4 Concurs offlineConcurs online Ferariu Florentina 9A Prof. Dumitriu Bogdan
Preutu Vladut
Todirica Oana
Vasilache Valentina
TOTAL ELEVI ÎNSCRIŞI 23

 Secțiunea 4: JOI 9 aprilie 2015 – DOMENIUL PLANETA PĂMÂNT

Tematica Nr. elevi înscrişi Tip activitate Participanți Clasa Profesor(i) coordonator
PĂMÂNTUL, PLANETA VERDE!  Ziua dedicată Pământului Teme propuse: Conferinta virtuala “Apărăm natura!·    Cum apărăm mediul? (Concurs offlline)·    Pregătirea aniversării Zilei Mondiale a Planetei Pământ – 22 aprilie (prezentări sau proiecte)·    Cele mai spectaculoase fenomene natural de pe Pământ (Concurs offline)·    Suprinde natura! (Concurs offline de fotografii)·    Activități de ecologizare (Concurs offline) 3   Buta Mihai 6 Prof. Ionițe Viorica
Bradu Alexandru 9E
Tuca Mircea
6 Concurs offline Vasiliu Andreea 10A Prof. Murărescu Simona-Maricica
Grumazescu Paula
Gramadă Ioan
Carabus Alexandru
Chiriac Irina
Iftimi Alexandru
7 Concurs offline Grigoras Ionel 11J Prof. ing. Pădurariu MioaraProf. Peiu MariaProf. ing. Tofan Dana-Maria
Toma Costel
Spinu Constantin
Aerinei Teodor
Maxim Florin
Anton Lucian
Nechitoaia Gabriel
4 Concurs offline Jitaru Stefan 10K Prof. Maleș Lucian
Concurs offlineCoferință virtuală (9.30 – 10.30) Alexandroaia AnaMaria 12E Prof. Murărescu Simona-Maricica
Precub Irina
Țuca Mircea 6
TOTAL ELEVI ÎNSCRIŞI 20

  Secțiunea 5: VINERI 10 aprilie 2015 – DOMENIUL ȘTIINȚE APLICATE – ASTRONOMIE

Tematica Nr. elevi înscrişi Tip activitate Participanți Clasa Profesor coordonator
DE LA PĂMÂNT LA CER!  Ziua dedicată astronomiei – Ziua mondială a Aviației și Cosmonauticii este aniversată în 12 aprilie, iar Ziua Astronomiei se serbează în sâmbăta din luna aprilie cea mai apropiată de faza Pătrar a LuniiTeme propuse:Conferința virtuală “Dincolo de cerul albastru”·  Evenimente cheie în istoria explorării spațiale (concurs offline)·  De ce trebuie să știu astronomie? (concurs offline)·  Tur virtual: “Muzeul Aviației” și “În vizită la … NASA!”Concurs online de astronomie: „Ce ştim despre sistemul solar?Concurs offline de fotografii “Fascinația cerului! 7 Concurs offline800-950   Bejenaru Daniel 10A Prof. Chirilă Silvia
Dumitriu Valentin
Emanoil Gabriel
Livadariu Denis
Lungu Marian
Pascal Petru
Sandu Alexie
1 Concurs online Musteata Mihaela 9C Prof. Murărescu Simona
5 Concurs online Carabus Alexandru 10A Prof. Murărescu Simona
Chiriac Irina
Grumazescu Paula
Iftimi Alexandru
Vasiliu Andreea
1 Concurs online Tomegea Nicoleta 9B Prof. Murărescu Simona
2 Concurs offline Amariucăi Ionela 9K Prof. Murărescu Simona
Rîmbu Roxana
 5 Concurs offline Livadaru Codrut 11 B Prof. Jarcău Mihaela
Marian Alexandru
Postelnicu Andrei
Sarghie Robert
Vranciuc Sebastian
TOTAL ELEVI ÎNSCRIŞI 21  

Pe toată perioada derulării proiectului cei interesaţi, dar care n-au fost înscriși în proiect,  au avut la dispoziţie site-ul proiectului https://scoalaaltfel.moodle.ro (autentificare ca vizitator), pagina de facebook a proiectului național https://www.facebook.com/proiectul.escoala.altfel și site-ul școlii http://ctmbacescu.ro/ .

8. REZULTATELE OBȚINUTE:

  • dezvoltarea competențelor de lucru în echipă la 127 de elevi din grupul ţintă;
  • dezvoltarea competențelor digitale la 127 de elevi din grupul ţintă;
  • Interesul crescut al părinţilor elevilor pentru activităţile extraşcolare;
  • Creativiate dezvoltată a elevilor participanţi şi a spiritului competitiv;
  • Relaţii îmbunătățite elevi-profesor prin implicarea în proiectarea şi susţinerea unor astfel de activităţi;
  • prestigiul şcolii crescut la nivel naţional prin activităţile propuse şi desfăşurate în cadrul temelor proiectului naţional;
  • produsele realizate de elevi în timpul activităților (prezentări PowerPoint și Prezzi, filme, pliante, broșuri, gif-uri animate etc. );
  • site-ul proiectului național https://scoalaaltfel.moodle.ro completat cu produsele realizate în vederea participării la concursurile offline (premiile se vor afla la sfârșitul lunii mai);
  • mascota proiectului creată de elevii clasei a X-a A;
  • DVD-uri cu imagini/filme din cadrul activităţilor;
  • fotografii/filme din timpul activităților/ premii concursuri online/ http://ctmbacescu.ro, https://www.facebook.com/proiectul.escoala.altfel, https://www.facebook.com/groups/ctmbacescu/

  Link site-ul școlii – SĂPTAMANA ALTFEL 2015:

http://ctmbacescu.ro/proiectul-e-scoala-altfel-editia-2015/

9. CONTINUITATEA ACTIVITĂŢII/PROIECTULUI:

 La finalul realizării activităților din Proiectul Săptămânii Altfel, elevii, profesorii, dar și părinții care au participat la activități sau la ședințele cu părinții, și-au manifestat aprecierile față de tot ce s-a realizat în acest proiect, manifestându-și dorința de a participa și la edițiile următoare.

10. MOTIVAŢIA PROPUNERII PROIECTULUI

Rezultatele proiectului nostru sunt sustenabile pe termen mediu în raport de: stimularea motivaţională a elevilor pentru activităţile extraşcolare utilizând TIC-ul, promovarea creativităţii, lucrului în echipă şi a competitivităţii, dar şi implicarea comunităţii şi a familiei în viaţa şcolii.

Proiectul acesta susţine misiunea şcolii, care onorându-şi statutul de Şcoală Europeană, unitatea noastră oferă tinerilor servicii educaţionale la un înalt standard de calitate, în context naţional şi european, bazate pe responsabilitate, performanţă, egalitatea şanselor, pentru dezvoltarea valorilor umane şi formarea competenţelor profesionale care să corespundă cerinţelor unei societăţi democratice bazate pe cunoaştere. Raportarea şcolii la valorile social-culturale naţionale şi europene, aduc în prim plan rolul educaţiei prin intermediul şcolii în valorificarea potenţialelor individuale ale elevilor din perspectiva educaţiei pentru timp liber şi a educaţiei pentru sănătate.

Profesorii și elevii școlii au devenit mai interesați de modalitatea de utilizare la clasă, în timpul procesului educativ, a Rețelei EDU Moodle România. Coordonatorul proiectului prof. Murărescu Simona-Maricica, formator moodle,  și-a manifestat disponibilitatea de a instrui profesorii doritori ai școlii în vederea utilizării acesteia, în scopul creșterii actului didactic la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni.

B. MĂRTURII, IMPRESII, OPINII DESPRE PROIECT

Activitățile Proiectului e-Școala Altfel au fost interesante și educative. Cel mai mult mi-a plăcut activitatea din ziua a doua, cea legată de medicină, deoarece am aflat lucruri folositoare și interesante. Mi s-a părut interesantă și conferința video cu celelalte școli din țară, cu ajutorul căreia am urmărit și apreciat felul în care colegii noștri din alte școli au lucrat proiecte pe aceeași temă: medicina.”

Tomegea Nicoleta

Clasa a IX-a B

Pentru mine Proiectul “e-Școala Altfel!”,  desfășurat în Săptamâna Altfel – 2015,  a fost o experiență plăcută. Activitățile s-au desfășurat în general pe echipe, astfel încât s-a simtit atmosfera de lucru în echipă. Participarea la conferintele online a devenit o obișnuință pentru mine, ținând seama că am avut participări și anul trecut, dar și pe parcursul anului școlar curent îndrumată fiind de dna. prof. de informatică, totodată dirigintă Murărescu Simona. Participarea la concursurile online și la cele de fotografie a devenit o pasiune pentru mine!

 Ignat Iuliana-Diana,

 Clasa a X-a A

“Proiectul e-Școala altfel a fost foarte interesant și folositor. Am aflat lucruri noi în domeniul medicinei și am participat cu drag și entuziasm la prezentarea proiectelor. Sper să mă pot implica  mai mult anul viitor și să aflu cât mai multe lucruri noi în alte domenii.”

Constantinovici Elena-Adriana

Clasa a IX-a B

“Proiectul e-Școala altfel a fost o adevărată experiență școlară,  deoarece am aflat lucruri noi într-un mod organizat din diferite domenii. Nu am avut parte doar de prezentări PowerPoint, ci și de videoclipuri realizate într-un mod profesional de colegii de liceu mai mari decât mine.”

Dulgheriu Mihaela

Clasa a IX-a B

În perioada 6-10 aprilie elevii s-au putut  bucura de “o altfel de școală“ la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, din  păcate ultima de acest gen pentru noi. Elevii din clasa noastră, a XII-a C îndrumaţi de doamna profesoară Murărescu Simona şi doamna dirigintă Bacalu Virgilia, au organizat activităţi interesante grupate într-o prezentare numită Mirosul și simțurile. Elevii au avut ocazia să-şi prezinte cunoştinţele învățate la anatomie. Pentru a fi cunoscută  şi în alte şcoli, lucrarea noastră a fost prezentată într-o videoconferinţă naţională.

Munca în cadrul acestui proiect, ne-a pus în situaţia să lucrăm în echipă, să colaborăm şi să ne spunem părerea deschis unul faţă de celălalt. Ne-am bucurat de rezultatul muncii noastre şi ne-am dovedit nouă înșine, că printr-o cooperare  susţinută  şi o atitudine pozitivă am realizat un proiect apreciat de cei din jur. Pentru mine,  acest proiect a fost o experienţă de învăţare, dar şi un mod de integrare şi de socializare cu colegii de clasă şi alţi parteneri implicaţi în acest proiect.     

Filip Alexandra,

Clasa a XII-a C

Pentru mine participarea la acest concurs din Săptămâna ALTFEL a fost o experiență aparte. Am învățat multe lucruri noi, am mai progresat cu lucrul în PowerPoint, am participat pentru a doua oară la o conferință virtuală. Participând  la acest concurs am înțeles că se poate învăța și altfel, nu numai în sala de clasă, cu profesorul, cu cartea, caietul și pixul. În cadrul acestui proiect am realizat că, dacă ai voință poți să faci ceea ce îți propui. Îmi voi aminti cu drag aceste momente din viața de liceu.

Precub Irina,

Clasa a XII-a E

Opinia mea despre proiectul care s-a desfășurat în „Săptămâna ALTFEL” numit “e-Școala Altfel”, este una pozitivă și bine întemeiată, pentru că în cadrul acestei activități atât eu cât și colegii participanți,  am învățat o mulțime de lucruri utile. Am fost în excursie, am participat la concursuri online, am dobândit astfel informații prețioase, din multe domenii, care îmi vor fi utile pe viitor.  Am contribuit la realizarea mascotei proiectului, un produs realizat de elevii din clasa noastră sub îndrumarea dnei. diriginte Murărescu Simona.

A fost o experiență foarte plăcută, de neuitat! Sper să mai am ocazia participării la astfel de activități interesante pe viitor!

Vasiliu Andreea-Daniela,

 Clasa a X-a A 

 C. FOTOGRAFII/FILME/DIPLOME:

Fotografii – Luni,  6 aprilie 2015

 2z1 1z1

Fotografii Marţi – 7 aprilie 2015

1zi2 2zi2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe imagini  – Galerie foto – 7 aprilie 2015

Fotografii Miercuri – 8 aprilie 2015

1zi32zi3

Fotografii Joi – 9 aprilie 2015

1zi4 2zi4

Fotografii Vineri  – 10 aprilie 2015

1zi5 2zi5

MAI MULTE FOTOGRAFII/FILME:

 http://ctmbacescu.ro/proiectul-e-scoala-altfel-editia-2015/

https://www.facebook.com/proiectul.escoala.altfel

https://www.facebook.com/ctmbacescu

1  2

Filme:

https://www.youtube.com/watch?v=vzqi6zByQrs

https://youtu.be/26sloeAf9Fs

https://scoalaaltfel.moodle.ro/ (autentificare ca vizitator)

ARTICOLE ÎN MASS-MEDIA:

http://cronicadefalticeni.com/page/4/

https://www.facebook.com/ctmbacescu

https://www.facebook.com/proiectul.escoala.altfel

12345678922cronica1cronica2cronica3cronica4

a cronica3

http://www.crainou.ro/2015/04/07/saptamana-curateniei-de-primavara-in-falticeni/

http://www.newsbucovina.ro/social/125852/saptamana-curateniei-de-primavara-in-municipiul-falticeni-se-apropie-de-final

Link site-ul școlii – SĂPTAMANA ALTFEL 2015

http://ctmbacescu.ro/proiectul-e-scoala-altfel-editia-2015/

CAPTURI ȘI DESCRIERI ALE LUCRĂRILOR ÎNCĂRCATE PE SITE

Fereastra meniului Artă, cultură și știință:

a1

Luni, 6 aprilie 2015 – SECȚIUNEA 1 ARTĂ, CULTURĂ ȘI ȘTIINȚĂ

Activitatea s-a desfăşurat conform programului, astfel echipele înscrise, au prezentat lucrări despre personalități ale culturii naționale în fața profesorilor și colegilor prezenți în sală ca spectatori. Elevii clasei a XI-a K coordonați de dna. dir. prof. ing. Suseanu Claudia şi prof. ing. Chițu Magdalena, au realizat filme  documentare despre marile personalități Grigore Vasiliu Birlic și Mihai Băcescu. Elevii clasei a X-a A coordonați de prof. Murărescu Simona au realizat prezentarea “George Enescu”, iar elevii clasei a XII-a A coordonați de prof. Dan Ovidiu Constantin au realizat un film documentar despre personalități din orașul Fălticeni, dar care au avut o mare contribuție la cultura națională. Această lucrare a fost înscrisă și în conferința virtuală. 

Concurs offline 1.1. “Personalități ale culturii naționale”

Elevii Humeniuc Cezar, Tudosa Alexandra, Dan Bogdan, Apetroaie Iulian, Gramada Maria, Tulbure Stefan, coordonați de prof. de informatică Dan Ovidiu-Constantin, au realizat un film documentar cu titlul: “Personalități ale culturii naționale din Fălticeni”.

Filmul a fost realizat de un grup de elevi din clasa a XII-a A, specializarea matematică-informatică, de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, sub îndrumarea domnului profesor de informatică Dan-Ovidiu Constantin  special pentru Proiectul e-Scoala Altfel , 2015.

Prezentatorul principalelor obiective turistice din Fălticeni, respectiv personalităților din oraș care au avut o deosebită contribuție la dezvoltarea culturii naționale, este elevul Humeniuc Cezar – un elev pasionat de informatică și realizarea documentarelor video.

O poză de la intrarea în școala noastră cu o parte din echipa care a lucrat la realizarea filmului. Filmul a fost încărcat la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=vzqi6zByQrs.

Imagini din timpul montajului filmului:

a2

Capturi site-ul proiectului:

a3

Notele acordate acestui material se pot vedea în următoarea captură:

a4

Această prezentare a fost suținută și în Conferința online nr. 1 “Personalităţi din România cu recunoaştere internaţională”

Echipa formată din elevii: Dediu Andrei, Gogu Bianca, Todirica Tiberiu, Istrate Ramona, Vasiliu Vasile, Tudosa Ionut din clasa a XI-a K, coordonați de prof. diriginte Chițu Magdalena, a realizat un film în onoarea unuia dintre cei mai mari actori români de comedie Grigore Vasiliu Birlic. O personalitate marcantă care face cinste orașului Fălticeni.  Actorul s-a născut pe 24 ianuarie 1905, în familia unui mic negustor de pe strada Pârâul Târgului din Fălticeni și a decedat la 14 februarie 1970, in București.  A jucat în multe piese de teatru, precum și în filme. Numele de naștere era Grigore Vasiliu, Birlic fiind doar o poreclă pe care a primit-o datorită succesului din piesa Birlic, jucată la începutul carierei sale.

Capturi site-ul proiectului:

b1

Notele acordate acestui material se pot vedea în următoarea captură:

b2

Filmul poate fi vizualizat pe youtube la adresa: https://youtu.be/s33YpbXdDvU

Concurs offline 1.2: Personalităţi din România cu contribuţii deosebite la ştiinţă

Echipa formată din elevii Brinzariu Anca, Gudană Valentin, Năstasoaia Ionut, Stan Ana Maria, Stoica Mădalina, din clasa a XI-a K, a realizat un film cu tema “Academicianul Mihai Băcescu” în cinstea academicianului Mihai Băcescu o personalitate marcantă pentru orașul și școala noastră. Mihai Băcescu a fost zoolog, oceanolog și muzeolog român, membru titular al Academiei Române.  Din 28 martie 1998, școala noastră primește numele academicianului, zi în care avea să fie aniversat și omagiat la Fălticeni, la liceul nostru, cu prilejul împlinirii vârstei de 90 de ani. Numele Muzeului Apelor, un important obiectiv turistic din Fălticeni,  s-a schimbat la 28 martie 1993, în Muzeul Apelor “Mihai Băcescu”.

b3

Notele acordate acestui material se pot vedea în următoarea captură:

b4

Concurs offline 1.3: Mari artişti din România cu recunoaştere internaţională

Elevii Petrov Ioan, Ignat Iustinian, Butnariu Teofana, Balan Alexandru, Iftimesei Emilia, Tica Narcis din clasa a X-a A, au realizat o prezentare cu tema „George Enescu – un fenomen al muzicii clasice româneşti”.

Prezentarea cuprinde o scurtă descriere a marelui artist cu renume internațional George Enescu. El a fost un compozitor, violonist, pedagog, pianist și dirijor. Este considerat cel mai important muzician român.

Au scris câteva cuvinte despre marele artist, deoarece  este o mândrie pentru noi că s-a născut în județul Botoșani, vecin cu județul Suceava.

b5

Notele acordate acestui material se pot vedea în următoarea captură:

b6

Marţi, 7 aprilie 2015 – SECȚIUNEA II MEDICINĂ 

Elevii claselor a X-a C și a XII-a C coordonati de dna prof. Popa-Ion Olguța, respectiv dna. prof. Bacalu Vergilia au prezentat într-un mod foarte atractiv și interesant lucrări cu tema “Chimia sănătății”, și “Mirosurile și simțurile”. De asemenea, elevii clasei a IX-a B, coordonați de prof. Iacob Simona au prezentat lucrări cu tema “Prevenirea consumului de droguri la adolescenţi”.  Au mai prezentat lucrări elevii claselor a X-a A, a XI-a B, a IX-a C și a XI-a K.

Lucrările elevilor au fost postate fie din contul propriu, fie din conturile profesorilor îndrumători pe site-ul proiectului pentru a participa la concursurile offline.

Capturile lucrărilor încărcate pe site în această zi și numărul de voturi obținute până în prezent, se pot vedea în imaginile următoare.

c1

Concurs offline 2.1: Prezentări (medicină)

c2

Elevii Bacalu Maria Magdalena, Apetroaei Ana Maria, Simion Teodor, Scutareanu Alina, Maftei Alexandra, Filip Alexandra, Rusu Elena Gabriela, Apostol Elena Diana, Chiticariu Roxana au realizat o prezentare Prezzi cu titlul “Mirosul și amintirile”.

Proiectul “Mirosul și amintirile” constă în prezentarea acțiunii mirosurilor asupra amintirilor, cum sunt declanșate amintirile la diferite persoane, pe vârste și sexe, cum acționează aromaterapia, cum să ne păstrăm mirosul intact și lucruri inedite despre miros. El este realizat de

elevi de clasele a XI-a și a XII-a specializarea științe ale naturii, sub coordonarea prof. de biologie Bacalu Vergilia.

Varianta Prezzi poate fi urmărită online accesând link-ul https://prezi.com/biucdaidx7yk/

c3

Elevii Bulai Sabina, Ilioaia Ionela, Luca Diana, Scutăreanu Ioana, Pandelea Mădălina, Vasilache Delia, Petrov Gabriel, Turtușan Bianca, Chersan Alexandra, Alecsandru Mădălina, Niculae Iuliana, au realizat o prezentare PowerPoint cu titlul „Chimia sănătății”.

Prezentarea realizată de un grup de elevi din clasa a X-a C, specializarea științe ale naturii, de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, îndrumați de prof. diriginte Popa-Ion Olguța, cuprinde informații despre alimentația sănătoasă, alimente acceptabile, alimente care trebuie consumate cu masură, boli legate de alimentație, lista E-urilor, alternative sănătoase și câteva sfaturi pentru o alimentație sănătoasă.  c4

Notele acordate acestui material se pot vedea în următoarea captură:

c5

Elevele Grumăzescu Paula, Iftimesei Emilia și Chiriac Irina, din clasa a X-a A, coordonați de prof. Chirilă Silvia, au realizat filmul cu titlul “Sofia Ionescu-Ogrezeanu prima româncă neurochirurg din lume”.

În lume există puţine femei neurochirurg, iar una dintre pionierele acestui domeniu a fost o româncă. Doctoriţa Sofia Ionescu s-a născut la Fălticeni în anul 1920 cu numele Ogrezeanu. Deşi se pregătea pentru o carieră liniştită de medic internist la Fălticeni, Sofia Ionescu a devenit prima femeie neurochirurg din lume. În anul V de facultate, în 1944, Sofia Ionescu a făcut prima operaţie pe creier unui copil care fusese victima unui bombardament. A lucrat cu dr. Dimitrie Bagdasar, întemeietorul neurochirurgiei româneşti şi doctorii Constantin Arseni şi Ionel Ionescu, viitorul ei soţ.

c6

Notele acordate acestui material se pot vedea în următoarea captură:

c7

Eleva Constantinovici Elena Adriana, din clasa a IX-a B, specializarea științe ale naturii, îndrumată de prof. diriginte Iacob Simona-Oana, a realizat prezentarea „Noi descoperiri în îngrijirea sănătății”.

Prezentarea cuprinde informații despre: noi teorii cu privire la obținerea unui somn de calitate, noi molecule pentru tratarea depresiilor, legături între ceasul biologic și sănătate, descoperiri fabuloase despre creier

c8c9

Eleva Hlihor Sorina-Dumitrița din clasa a IX-a B, specializarea științe ale naturii, îndrumată de prof. diriginte Iacob Simona-Oana, a realizat prezentarea „Îngrijirea sănătății.

Pentru o viață frumoasă trebuie să ne îngrijim de sănătatea noastră. În acest proiect am prezentat câteva modalități prin care ne putem îngriji sănătatea. Alimentația trebuie să fie una sănătoasă, lipsită de produse procesate. Un rol important îl are sportul și nu în ultimul rând rutina noastră de zi cu zi.

c10c11

Elevul Amarandei Sebastian, din clasa a IX-a B, specializarea științe ale naturii, îndrumată de prof. diriginte Iacob Simona-Oana, a realizat prezentarea Istoria medicinii.

Prezentarea cuprinde câteva informații despre istoria medicinei. Istoria medicinei se ocupă atât de evoluția medicinei ca știință, cât și de contribuțiile diverselor personalități în acest domeniu. Medicina nu a apărut ca știință așa cum o cunoaștem astăzi. De la arta vracilor și șamanilor care pretindeau că alungă duhurile rele, la medicina sacerdoților care practicau în umbra templelor, până la medicina modernă este o cale lungă.

c12c13

Elevii Iftodi Adrian-Florin, Muscă Andrei, Văcărița Gabriela, Aioanei Larisa, Galeș Alexandru, din clasa a IX-a C, coordonați de prof. diriginte Cărămidă Dan, au realizat prezentarea Farmacia naturistă.

c14c15

Elevele Văcărița Gabriela,  Aioanei Larisa Tatiana și  Pricob Petronela din clasa a IX-a C, coordonate de prof. diriginte Cărămidă Dan, au realizat prezentarea Medicina naturistă. Ele au realizat o planșă, specifică specializării, pentru a participa la Concursul Farmacia naturistă – o alternativă din natură pentru sănătate din  cadrul proiectului e-Școala Altfel! Planșa cuprinde câteva informații despre plantele medicinale și farmacia naturistă în general.

c16c17

Concurs offline 2.2:

Afişe, pliante “Prevenirea consumului de droguri la adolescenţi “

Elevii Beșleaga Ștefan, Cazamir Ioan, Iordachescu Dănuț-Sebastian din clasa a IX-a, au realizat prezentarea Consumul de droguri, sub îndrumarea prof. diriginte Iacob Simona-Oana. Prezentarea cuprinde succinte informații despre principalele tipuri de droguri și cauzele consumului de droguri la adolescenți.

d1d2

Eleva Dulgheriu Mihaela din clasa a IX-a B, îndrumată de prof. diriginte Iacob Oana-Simona a realizat prezentarea “Prevenirea consumului de droguri în rândul adolescenților”.

Prezentarea conține informații despre prevenirea consumului de droguri, semnele și simtomele fizice legate de consumul de droguri și factorii prin care ajutam o persoana dependenta de droguri.

d3d4

Miercuri, 8 aprilie 2015 – SECȚIUNEA 3 ISTORIE

d5

Elevii înscriși în proiect au realizat prezentări atât în echipă, cât și individuale.

Elevii clasei a XI-a E împreună cu dna. prof. dr. diriginte Radion Paula și prof. dr. Deleanu Elena, ambele profesoare de istorie, au realizat o excursie documentară în localitatea Baia, unde se găsesc monumente istorice naționale importante. În urma documentării au realizat lucrări deosebit de interesante, fapt care dovedește și notele mari primite de la majoritatea profesorilor evaluatori.

Elevii clasei a X-a A coordonați de dna prof. Murărescu Simona au realizat lucrări cu titlul: “Ștefan cel Mare” și „Monumente istorice din Fălticeni.

Concurs offline 3.1:Prezentări (istorie locală)

d6

Eleva Pascariu Angelica, din clasa a XI-a E, îndrumată de prof. diriginte Radion Palaghia a realizat prezentarea pe tema “Vasile Lovinescu”, în care a descris  pe scurt viata lui Vasile Lovinescu.

d7d8

Eleva Ignat Iuliana-Diana din clasa a X-a A, a realizat prezentarea cu titlul Monumente istorice din Fălticeni,  sub îndrumarea prof. diriginte Murărescu Simona-Maricica. În această prezentare PowerPoint a realizat o descriere a principalelor monumente istorice din Fălticeni.

d9d10

Elevii Burlui Ionela, Butnariu Cosmina, Ciofu Sabina, Mucileanu Cătălin, Ignat Iuliana, Ungureanu Narcis, din clasa a X-a A, coordonați de prof.  Chirilă Silvia, au realizat prezentarea cu titlul Ștefan cel Mare. Ștefan cel Mare, domnitor al Moldovei în perioada 1457-1504, a fost un remarcabil comandant de oşti şi om politic. El a urmărit întărirea autoritătii domneşti, s-a îngrijit de organizarea şi prosperitatea economică a ţării, sprijinind dezvoltarea meşteşugurilor, negoţului şi a tîrgurilor, a întărit oştirea şi cetăţile, făcând din Moldova un puternic stat. Pe plan extern a luptat pentru apărarea independenţei statului moldovean, respingînd încercările de cotropire ale duşmanilor. În îndelungata luptă pe care a dus-o pentru a stăvili expansiunea otomană, a obţinut un şir de victorii de prestigiu care au oprit înaintarea stăpînirii otamane spre centrul Europei. A ctitorit numeroase așezăminte religioase.

g1g2

Elevele Mihalache Denisa și Lucanu Andreea au realizat prezentarea cu titlul Baia, Suceava, sub îndrumarea prof. diriginte Radion Paula.

În urma vizitei cu clasa în ziua de miercuri, 8 aprilie 2015, în localitatea Baia, aflată la 8 km de Fălticeni, județul Suceava, elevele au realizat o prezentare a principalelor obiective turistice vizitate: Ruinele catedralei catolice „Sfânta Fecioară Maria”, Biserica Albă, Biserica “Adormirea Maicii Domnului”, Șantierul arheologic din Baia.

g3g4

Eleva Găină Daniela, din clasa a XI-a E a realizat prezentarea Mihail Sadoveanu, sub îndrumarea prof. diriginte Radion Paula.

Prezentarea cuprinde informații despre Mihail Sadoveanu, fost scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician și om politic român.

Mihai Sadoveanu este una din personalitățile fălticenene ce ne face să fim mândri că suntem români!

g5g6

Eleva Mihalache Denisa, din clasa a XI-a E a realizat prezentarea Ion Irimescu, sub îndrumarea prof. diriginte Radion Paula.

Prezntarea cuprinde informații despre Ion Irimescu, unul dintre cei mai cunoscuți sculptori români. A fost profesor și membru al Academiei Române. Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni este un muzeu de artă plastică românească înființat în anul 1974 în municipiul Fălticeni, județul Suceava. Este constituit din donația făcută de sculptorul român Ion Irimescu și găzduiește cea mai mare colecție de autor in România.

g7g8

Eleva Andrieș Oana-Andreea, din clasa a XI-a E a realizat prezentarea Ion Creangă, sub îndrumarea prof. diriginte Radion Paula.

Eleva a realizat o lucrare despre Ion Creangă un mare scriitor român. Recunoscut datorită măiestriei basmelor, poveștilor și povestirilor sale, Ion Creangă este considerat a fi unul dintre clasicii literaturii române mai ales datorită operei sale autobiografice Amintiri din copilărie.

g9g10

Eleva Maftei Nicoleta, din clasa a XI-a E a realizat prezentarea O şcoală, un muzeu, un nume”,  sub îndrumarea prof. diriginte Radion Paula. Lucrarea prezintă informații despre viața academicianului Mihai Băcescu. Numele lui îl poartă atât Muzeul Apelor din Fălticeni, cât și școala noastră. Mihai Băcescu a fost un zoolog, oceanolog și muzeolog român, membru titular al Academiei Române.

g11g12

Eleva Lucanu Andreea Marcela, din clasa a XI-a E a realizat prezentarea Eugen Lovinescu, sub îndrumarea prof. diriginte Radion Paula.

Prezentarea cuprinde informații despre Eugen Lovinescu, născut la 31   octombrie 1881 în Fălticeni și decedat la 16 iulie 1943 în București

Eugen Lovinescu a fost un critic și istoric literar, teoretician al literaturii și   sociolog al culturii, memorialist, dramaturg,  romancier și nuvelist român, cel mai de    seamă critic după Titu Maiorescu.

g13g14

Elevii Sandu Alexie, Bejenaru Daniel, Dumitriu Valentin, Emanoil Gabriel, Livadariu Denis, Lungu Marian, Pascal Petru, din clasa a X-a A, au realizat o prezentare despre Monica Lovinescu, sub îndrumarea prof. Chirilă Silvia.

Monica Lovinescu a fost o femeie de litere română, ziaristă, critic literar și cunoscută realizatoare de radio. Era fiica criticului literar Eugen Lovinescu și a profesoarei Ecaterina Lovinescu Bălăcioiu. După 1947 a trăit și a activat în exil în Franța, fiind una din cele mai cunoscute voci ale postului de radio anticomunist „Europa Liberă”.

h1h2

Eleva Boghian Monica, din clasa a XI-a E a realizat prezentarea Castelul Huniazilor, Hunedoara, sub îndrumarea prof. diriginte Radion Paula.

Această prezentare conține poze și informații pe care le-a aflat mergând într-o excursie cu școala, la Castelul Huniazilor din Hunedoara, pe data de 6 Aprilie 2015, dar și impresiile mele despre impresionanta fortificație.

h3h4

JOI,  9 APRILIE 2015 SECŢIUNEA 4 – PLANETA PĂMÂNT

h5

Echipele înscrise au realizat  prezentări pe temele: „Cele mai spectaculoase fenomene naturale de pe Pământ”, respectiv “Cum apărăm mediul”.

Elevii clasei a XI-a J, însoțiți de prof. diriginte Peiu Maria, ing. Pădurariu Mioara și ing Tofan Dana-Maria, au realizat pe parcursul zilei activități de ecologizare în parteneriat cu Primăria Municipiului Fălticeni.

Elevii claselor a IX-a E, a XII- E și a X-a A au realizat și susținut prezentări atât în sala de activități, cât și în conferința online.

Concurs offline 4.3:

Prezentări „Cele mai spectaculoase fenomene naturale de pe Pământ”

h6

Elevii Gramadă Ioan, Vasiliu Andreea, Iftimi Alexandru, Grumăzescu Paula, și Chiriac Irina, din clasa a X-a A, sub coordonarea prof. Ionițe Viorica, au realizat prezentarea cu titlul Științele Pământului.

Prezentarea cuprinde câteva informații despre Planeta Pământ, etimologia și istoria Pământului, despre mediul afectat și urmările sale, despre câteva fenomene spectaculoase de pe Pământ cum ar fi  curcubeele de foc, valurile  luminiscente și miracolul lui Moise.

h7h8

Elevii Buta Mihai și Bradu Alexandru, din clasa a IX-a E, coordonați de prof. dr. Țuca Mariana-Silvia, au realizat prezentarea cu titlul Minuni fenomenale ale lumii naturale.

Prezentarea cuprinde informații despre  câteva minuni naturale care ne-au impresionat: Fulgerul volcanic,  Lacul roz,  Rocile Călătoare, Poarta către Iad,  Aurora boreală, Migrația fluturilor Monarh,  Marea gaură albastră, Flori de gheată (mări înghețate), Stâlpi de lumină, Bule de gheață și Nori lenticulari.

h9h10

Elevii Alexandroaia AnaMaria, Precub Irina și Țuca Mircea, coordonați de prof. Murărescu Simona-Maricica, au realizat prezentarea Fenomene senzaționale de pe Pământ.

Prezentarea cuprinde câteva informații despre  cele mai spectaculoase fenomene de pe Pământ care ne-au impresionat: fulgerele vulcanice, norii undulatus asperatus, fulgerele gigantic, pilonii de lumină, aurora polară,  coloanele de basalt și curcubeiele de foc. 

h11h12

Vineri, 10 APRILIE 2015 SECŢIUNEA 5 – ȘTIINȚE APLICATE

 h13

S-au dezbătut teme dedicate Zilei mondiale a Aviaţiei şi Cosmonauticii aniversată în data de 12 aprilie  și  Zilei Astronomiei care se serbează în sâmbăta din luna aprilie sau de la începutul lunii mai, cea mai apropiată de faza Pătrar a Lunii

Activitatea a început prin conectarea tuturor participanților pe site cu datele de contact primite și vizualizarea printr-un tur virtual a exponatelor din Muzeul Aviaţiei din România, Muzeul Național al aviației din S.U.A. și un tur virtual … NASA.

h14

Elevii clasei a XI-a B, specializarea matematică-informatică, coordonați de prof. dr. Jarcău Mihaela, au susținut în fața auditoriului, elevi și profesori,  filmul cu titlul Astro – Corpuri cerești din Univers. Elevii participanți la concursul de fortografii “Surprinde cerul” au încarcat pozele pe site, urmând apoi participarea la concursul online “Ce știm despre sistemul solar! a participanților înscriși.

Concurs offline 5.2: Prezentări “De ce trebuie să ştim astronomie?”

h15

Elevii Livadaru Codruț, Marian Alexandru, Postelnicu Andrei, Sârghie Robert, Vranciuc Sebastian, din clasa a XI-a B, specializarea matematică-informatică, sub coordonarea prof. dr. Jarcău Mihaela, au realizat filmul Astro – Corpuri cerești din Univers.

Un videoclip realizat de un grup de elevi din clasa a XI-a B, specializarea matematică-informatică, îndrumați de prof. diriginte Jarcău Mihaela și prof. Murărescu Simona, care ne poate răspunde la întrebările: “Care sunt cele mai mari corpuri ceresti din Univers”, “Cât de mici suntem noi în comparație cu ele?”.  Link film: https://youtu.be/26sloeAf9Fs.

h16h17

Concurs offline 5.3: Fascinaţia cerului (fotografii)

h18

h19h20 h21

Elevii clasei a X-a A, a IX-a B, a IX-a C, a VI-a, a IX-a E coordonați de prof. Murărescu Simona, care s-au înscris la Concursul de astronomie: „Ce ştim despre sistemul solar?”, concurs cu desfășurare online, au susținut în decurs de o oră cele trei probe (Proba 1 :Sistemul solar – informații, descriere, Proba 2: Planetele sistemului nostru, Proba 3: Cunoaștem semnificația termenilor din astronomie?).

i1i2

Poze din timpul concursului online:

i3i4

Rezultatele finale ale concursurilor online s-au afișat pe site-ul proiectului https://scoalaaltfel.moodle.ro  și pe pagina de facebook a acestuia https://www.facebook.com/proiectul.escoala.altfel.

Până pe data de  4 mai 2015 se vor acorda note materialelor înscrise la concursurile offline (fotografii, filme, prezentări, afișe etc. ) de către coordonatorii de proiect din fiecare școală. Următoarea etapă va fi afișarea premiilor. Se vor acorda premii şi diplome de participare tuturor echipelor sau elevilor şi profesorilor participanţi, conform regulamentelor.

Proiectul va continua cu diseminarea informațiilor în școală și distribuirea diplomelor până la finalul lunii mai 2015, urmând ca până pe data de 31 mai 2015, când se va finaliza proiectul să primim  DVD-ul cu toate materialele postate de participanți pe site (filme, prezentări, pliante etc.)  şi a broşurii finale.

PARTICIPĂRI

CONFERINȚE ONLINE (6-10 aprilie 2015)

LUNI – 6 aprilie 2015

Conferinţa nr. 1 – Personalităţi din România cu recunoaştere internaţională”

i5

 

MARȚI – 7 aprilie 2015

Conferinţa nr. 2 – „Sănătate din natură”

i6

JOI – 9 aprilie 2015

Conferinţa nr. 6 – „Apărăm natura!”

i7

ACTE OFICIALE – ACORD DE PARTENERIAT

i8i9 i10

i11i12

TABEL CENTRALIZATOR PARTENERIATE

i13 i14

i15 i16

REZULTATE/PREMII OBȚINUTE LA CONCURSURILE ONLINE

Rezultatele concursului online “Ce știm despre sistemul solar?”

i17

i18

i19

PREZENTAREA PE SCURT A UNOR APRECIERI LA NIVEL ORGANIZATORIC, IMPACT EDUCAȚIONAL ȘI MOTIVE PENTRU

CONTINUAREA ACESTUI PROIECT ȘI ÎN VIITOR.

În urma discuțiilor și aprecierilor elevilor, profesorilor și părinților, au fost furnizare multe motive legate de continuitatea acestui proiect.

Menționăm câteva motive pentru care a fost apreciat favorabil acest proiect:

  •  Bună organizare și gestionare a proiectului de către echipa de proiect național, dar și de către cea din școală;
  • Interes ridicat pentru participare la activități extrașcolare, reflectat în numărul mare de participanți;
  • Buna colaborare dintre școlile participante;
  • Toți participanții în proiect au fost premiați cu diplome;
  • Creşterea interesului părinţilor de a se implica în activităţile şcolii;
  • Promovarea spirtului de competiție;
  • Implicarea mass-mediei locale în promovarea activității;
  • Înscrierea gratuită la activitățile proiectului, având drept rezultat creșterea accesibilității pentru toți elevii de liceu;
  • Dezvoltarea de parteneriate între școli;
  • Dorința participanților de a continua acest proiect.

The most available way something it was and is necessary to get purchase online. The same history and with levitra online can be told that it not an exception to the rules. Rules it only restriction for actions and restrictions shouldn’t be. Because with them becomes it much more difficult to live.

Leave a Reply