Telefon/Fax: 0230.543333
Program de lucru: 8-16
e-mail: mbacescu@yahoo.com
Home » Acasă » Proiectul de parteneriat strategic KA2 Educație școlară “Together We Can” (BG01-KA219-014278_2)

Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” implementează, în perioada 01.09.2015-31.08.2017, Proiectul de parteneriat strategic KA2 Educație școlară, BG01-KA219-014278_2, cutTitlul Together We Can

Parteneri:

  • Zemedelska profesionalna gimnazia “Kliment Timiryazev”, Sandanski, Bulgaria- coordonator
  • Școala Gimnazială publică nr.1 ”Jana Pawla II”, Pulowi, Polonia
  • Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, Suceava, România
  • Asociația de dezvoltare culturală ”Plateja”, Taranto, Italia
  • Liceul ” Anadolu Lisesi”, Istanbul, Turcia
  • Liceul ”Goce Delev”, Valandovo, FYROM (Macedonia)
  • Centrul Regional Profesional, Panevezys, Lithuania

Coordonator: prof. dr. Raluca Iuliana Suciu

Together We Can

Proiectul este rezultatul constatării următoarei nevoi: abandonul școlar, care este o problemă foarte importantă, în strânsă legătură cu șomajul, excluderea socială și sărăcia. Elevii abandonează școala de timpuriu, din cauza unor factori, cum ar fi: probleme personale sau în familie, dificultăți de învățare, o situație fragilă din punct de vedere social-economic sau chiar aspecte legate de un stil de viață nesănătos.

 Scop: lupta cu dependența de droguri și țigări, cu obiceiurile nesănătoase la școală și în viața de zi cu zi, prin implementarea unui program de prevenție și implicarea elevilor în activități care promovează un stil de viață sănătos.

 Obiective:

  1. Dezvoltarea și implementarea de programe care să prevină folosirea și abuzul de substanțe psihoactive, alcool și țigări în școală.
  2. Promovarea unui stil de viață sănătos și reducerea cererii și folosirii de substanțe psihoactive în rândul elevilor și tinerilor.
  3. Creșterea oportunităților de incluziune a elevilor și tinerilor în forme ale educației moderne pentru sănătate, bazate pe ”educația reciprocă” în școală.
  4. Cercetarea în rândul elevilor și implementarea unor strategii naționale și internaționale care să prevină folosirea și abuzul de substanțe psihoactive, alcool și țigări în rândul elevilor și tinerilor.
  5. Dezvoltarea parteneriatului cu alte țări pentru a asigura schimbul reciproc de cunoștințe și bune practici.

Rezultatele așteptate ale învățării, la sfârșitul proiectului se vor concretiza în unele rezultate abstracte și altele concrete:

Rezultate abstracte: proiectul va promova toleranța, coeziunea socială și solidaritatea.

Rezultate concrete:

  1. Un chestionar despre anumite aspecte ale unui comportament sănătos
  2. O broșură cu strategii naționale și internaționale împotriva consumului de droguri, fumatului și a altor obiceiuri nesănătoase printre tineri
  3. O enciclopedie intitulată ”Drumul spre succes” (în care fiecare țară va prezenta 3 sportivi renumiți din țara respectivă, care au ales un stil de viață sănătos)
  4. Un CD cu cântece în legătură cu tema proiectului
  5. Planuri de lecții transdisciplinare

Together-We-Can-Reuniune-de-proiect-CTMB-Falticeni-1-1024x480

Leave a Reply