Telefon/Fax: 0230.543333
Program de lucru: 8-16
e-mail: mbacescu@yahoo.com
Home » Acasă » Mobilitate USV – ÎNVĂŢĂM LIMBILE STRĂINE ALTFEL

banner

ÎNVĂŢĂM LIMBILE STRĂINE ALTFEL
Motto: ,,Cine nu cunoaşte limbi străine, nu are idee despre propria limbă.” Johann Wolfgang  von Goethe

În cadrul proiectului ÎNVĂŢĂM LIMBILE STRĂINE ALTFEL, cadrele didactice prof. coord. Truşcan Simona (Lb. engleză) şi prof. Gabor Georgiana (Lb. franceză) au însoţit un grup de 10 elevi ai claselor teoretice terminale pentru activitatea de mobilitate susţinută la Universitatea ,,Ştefan cel Mare” Suceava pe 7 dec. 2011. Astfel, liceenii Tătaru Ciprian, Zăhărescu Cristian (XII A), Sava Camelia, Mitoşeriu Gabriel (XII B), Huţan Emilia, Adoamnei Simona, Blan Alexandra (XII C), Ioniţe Miruna, Vasiliu Maria (XII D) şi eleva Costeniuc Diana (XII E) au participat interactiv la desfăşurarea activităţilor propuse

  • LIMBA FRANCEZĂ: La littérature française du XVII-e siècle
  • LIMBA ENGLEZĂ: Youth Culture (exploatare tematică)
  • VIZITĂ TEMATICĂ CU SCOP INFORMATIV

de către profesorii coordonatori

  •  Asist. univ. dr. CRISTINA DRAHTA
  •  Asist. univ. drd. CRITINA STURZU
  •  Lector univ. dr. VALENTINA CURELARIU

Impresii ale elevilor participanţi:
Ioniţe Miruna, XII D: Cum e să fii student?
Aceasta este o întrebare pe care toţi elevii de liceu o adresează înainte de a opta pentru o facultate. Pot afirma că, atât eu cât şi ceilalţi elevi din clasele a XII-a din colegiul nostru selectaţi de d-le profesoare, am avut ocazia să ,,gustăm” puţin din viaţa de student, participând la cursuri de limba engleză şi limba franceză. Am fost norocoşi să putem participa la acest proiect, în cadrul căruia nu numai că am învăţat lucruri noi, dar ne-am şi aflat pentru câteva ore în ipostaza de student.
Blana Alexandra, XII C
Această experienţă unică a fost foarte utilă pentru mine deoarece mi-a oferit ocazia de a cunoaşte Facultatea de Litere, de a asista la cursuri şi de a mă familiariza cu Universitatea. Văd acest proiect foarte interesant şi consider că ar trebui să participe mai multi elevi la astfel de activităţi. De fapt, fiecare viitor student ar trebui să ştie anumite lucruri despre facultatea la care doreşte să se înscrie şi despre cum decurge un curs.
Tataru Ciprian, XII A
Primul curs, cel in franceză, a fost foarte interesant. Mai greu a fost faptul că d-na profesoară vorbea franceza mai repede decât o vorbim noi la liceu, din acest motiv am înţeles mai greu mesajul transmis. Mi s-a părut foarte motivantă prezentarea video şi faptul că în două ore poţi percepe multe noţiuni. Cursul în limba engleză ne-a permis să ne implicăm mai mult. Am fost grupaţi astfel încât să interacţionăm şi să lucrăm exerciţiile ,,cot la cot” cu studenţii din grupa respectivă. 
Dacă aş mai avea ocazia să particip la astfel de proiecte, aş fi foarte bucuros, fiindcă am avut cu siguranţă ceva de învăţat din această experienţă.
Sava Camelia, XII B
În luna decembrie am avut plăcerea şi şansa de a merge la Facultatea de Litere din cadrul USV pentru a vedea cum se desfăşoară un curs de limba franceză şi unul în engleză. Am văzut că a fi student înseamnă să îmbini utilul cu plăcutul, să participi la cursuri fără să te simţi ,,prins” într-o programă. Mă bucur pentru această ocazie pe care am trăit-o din plin.

Mulţumim pe acestă cale Decanatului şi Departamentului de Limbi Moderne coordonat de prof. univ. dr. Gina Măciucă din cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea Suceava.

The most available way something it was and is necessary to get purchase online. The same history and with levitra online can be told that it not an exception to the rules. Rules it only restriction for actions and restrictions shouldn’t be. Because with them becomes it much more difficult to live.

Leave a Reply

Categorii:

Arhivă