Telefon/Fax: 0230.543333
Program de lucru: 8-16
e-mail: mbacescu@yahoo.com
Home » Acasă » Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a premiat Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a premiat cele mai bune 10 proiecte ale competiţiei „O activitate de succes în Săptămâna altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, printre care se află şi proiectul derulat de Colegiul Tehnic MIHAI BĂCESCU!

“Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a premiat miercuri, 11 iunie, primele 10 şcoli care au câştigat cea de-a treia competiţie dedicată activităţilor extraşcolare „O activitate de succes în Săptămâna altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Distincţia a fost înmânată de ministru elevilor participanţi în proiecte.

Competiţia a presupus realizarea de proiecte bazate pe activităţile organizate în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Acestea au fost structurate pe zece domenii educaţionale: cultural, artistic, tehnic, ştiinţific, sportiv, educaţie pentru cetăţenie democratică şi  promovarea valorilor umanitare, educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos, educaţie ecologică şi de protecţie a mediului, abilităţi de viaţă, consiliere şi orientare.
În baza punctajului obţinut (format din 70% – nota evaluării şi 30% – numărul de voturi acumulate), au fost declarate câştigătoare următoarele activităţi/proiecte:
1. Domeniul cultural – Păpuşa buzieşeană – Atelier de creaţie pentru elevi de la Liceul Teoretic Buziaş (judeţul Timiş). Activitatea s-a remarcat prin accentuarea şi stimularea creativităţii elevilor, pornind de la tradiţiile populare şi de la colaborarea dintre copii  şi bunici. Libertatea de creaţie a fost evidentă în cadrul expoziţiei de păpuşi îmbrăcate în costumele populare realizate în cadrul Atelierului de cusături.
2Domeniul artistic – Festivalul naţional de teatru şcolar Zâmbet de copil de la Şcoala nr. 2 „Diaconu Coresi“ din Braşov (județul Braşov). Punctajul obţinut a evidenţiat complexitatea proiectului, care a reunit o secţiune de interpretare creativă şi una de IT, destinată realizării grafice a materialelor festivalului.
3. Domeniul tehnic – Împreună facem Şcoala Altfel!, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, Fălticeni (judeţul Suceava). Proiectul s-a remarcat prin modalitatea de susţinere a lucrărilor pe teme de sănătate, artă şi cultură, ştiinţele Pământului şi ecologie, istorie şi geografie, ştiinţe aplicate sub forma unor conferinţe virtuale, organizate prin sistemul WebExMeetings şi gestionat, la nivel local, de coordonatorul proiectului.
4. Domeniul ştiinţific – Ad sidera/Să privim stelele de aproape al Colegiului Naţional „Constantin Diaconovici Loga” (județul Timiș). Proiectul s-a evidenţiat prin produsul final, un minisatelit de tip CanSat, asamblat şi făcut funcţional de un grup de elevi pasionaţi de ştiinţă.
5. Domeniul sportiv – Cuza Open – Turneu județean de tenis al Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” din Suceava (judeţul Suceava). Turneul s-a remarcat prin anvergura şi numărul mare de participanţi, dar mai ales prin seriozitatea şi implicarea elevilor în organizarea tuturor etapelor.
6. Domeniul cetăţenie democratică şi responsabilitate socială – Să ne cunoaştem România … de dincolo al Colegiului Naţional „Avram Iancu” din Brad (judeţul Hunedoara). S-a remarcat interesul elevilor pentru cunoaşterea situaţiei cetăţenilor români din Gyula, Ungaria, cunoaşterea instituţiilor româneşti din Gyula şi rolul lor în formarea democraţiei cetăţeneşti şi a conştiinţei naţionale, familiarizarea cu maniera în care limba română este utilizată în şcoala românească din Ungaria, dar și încheierea unor relații parteneriale cu școli din acea zonă.
7. Domeniul educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos – Sport contra droguri de la Şcoala Gimnazială nr. 5, Piatra Neamţ (județul Neamţ). Activităţile au conturat o adevărată campanie de acţiune împotriva drogurilor, elevii fiind cei care şi-au antrenat şi părinţii în transmiterea mesajului „Drogurile afectează sănătatea”.
8. Domeniul educaţie ecologică şi protecţia mediului –Voluntar în grădina lui Hogaş al Şcolii „Elena Cuza” din Piatra Neamţ (judeţul Neamţ). În cadrul unei vizite la Casa Memorială a scriitorului Calistrat Hogaş, elevii au organizat un atelier de creaţie plastică, finalizat cu o expoziţie a lucrărilor lor şi cu planuri pentru viitoarea etapă de „grădinărit”.
9. Domeniul abilităţi de viaţă – Ajută-te pe tine, ajută-i pe ceilalţi de la Şcoala Gimnazială „Nicu Albu” din Piatra Neamţ (judeţul Neamţ). Proiectul s-a remarcat prin complexitatea dimensiunii practice în cadrul căreia au fost organizate mai multe ateliere, printre care: acordarea primului ajutor, transformarea  naturii într-un prieten în situaţii-limită, folosirea resurselor  aflate la îndemână pentru a aprinde focul, pentru a construi un adăpost, pentru a procura apă și hrană și pentru a supraviețui în condiții extreme.
10. Domeniul consiliere şi orientare – Arena leilor de la Şcoala Naţională de Gaz din Mediaş (judeţul Sibiu). Proiectul s-a evidenţiat prin potenţialul creativ al elevilor care au înfiinţat un număr de 70 de firme, expunându-şi ideile de afaceri. Spiritul antreprenorial s-a remarcat în atragerea partenerilor – agenţi economici care au premiat cele mai bune 18 iniţiative.”
SURSA: BIROUL DE PRESĂ MEN

“Împreună facem școala altfel!”, la Colegiul “Mihai Băcescu”

Proiectul “Împreună facem școala altfel!”, demarat de Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, desemnat cea mai de succes activitate din domeniul Tehnic, a vizat dezvoltarea de parteneriate între școlile din țară în vederea realizării unor activități extrașcolare, valorificând creativitatea și deprinderile elevilor în lucrul cu calculatorul.

În cadrul celor cinci secțiuni: Sănătate, Artă și cultură, Științele Pământului și Ecologie, Istorie și Geografie, Științe aplicate, corespunzătoare zilelor din perioada 7-11 aprilie 2014, elevii şcolii fălticenene au realizat numeroase activităţi.

Au fost implicați 13 profesori și 137 de elevi. Aceștia au primit conturi pentru utilizarea site-ului proiectului, pentru documentare, încărcarea lucrărilor cu care s-au înscris în concursurile offline, la conferințele virtuale, sau pentru susținerea concursurilor online în intervalul stabilit, atât în timpul activităților din școală, cât și de acasă. În fiecare zi au avut loc conferințe virtuale prin sistemul WebEx Meetings, gestionate la nivel local de coordonatorul proiectului prof. Simona-Maricica Murărescu. 

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

The most available way something it was and is necessary to get purchase online. The same history and with levitra online can be told that it not an exception to the rules. Rules it only restriction for actions and restrictions shouldn’t be. Because with them becomes it much more difficult to live.

Leave a Reply