Telefon/Fax: 0230.543333
Program de lucru: 8-16
e-mail: mbacescu@yahoo.com
Home » Acasă » LANSAREA PROIECTULUI DE MOBILITATE ERASMUS+ „EXPERIENȚE EUROPENE ÎN IT, PENTRU O CARIERĂ DE SUCCES!”

În anul școlar 2017-2018, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, a primit aprobare și finanțare prin Programului ERASMUS+, Acțiunea Cheie 1 – Formare profesională (VET), Mobilitatea persoanelor în scopul învățării, pentru  Proiectul de mobilitate cu Nr. 2017-1-RO01-KA102-036356, cu titlul „EXPERIENȚE EUROPENE ÎN IT, PENTRU O CARIERĂ DE SUCCES!”, depus în cadrul Apelului General și National de propuneri 2017.

Proiectul se adresează elevilor de clasa a XI-a, învățămant teoretic, profil real, specializarea MATEMATICĂ-INFORMATICĂ.

Proiectul se derulează în perioada 01.09.2017 – 31.08.2018.

Stagiul de pregătire practică se va desfășura în perioada 15.04.2018- 28.04.2018 la SEVILLA, SPANIA.

Grupul de participanți este format din 7 elevi din clasa a XI-a, specializarea Matematică- Informatică și un profesor însoțitor de la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni.

Obiectivul general: Cresterea calitatii formarii profesionale de specialitate in domeniul IT  pentru integrarea timpurie a absolventilor pe piata nationala si europeana a muncii.

 Obiective specifice:

 1. Formarea competențelor și abilităților în proiectarea și realizarea de aplicații informatice pentru diverse dispozitive electronice a 7 elevi, care să îi recomande pe piața națională și europeană a muncii;
 2. Valorificarea cunoștințelor teoretice a 7 elevi și dobândirea know-how-ului prin exersarea practică în cadrul aplicațiilor software realizate, utilizând echipamente și instrumente soft moderne;
 3. Dezvoltarea competențelor lingvistice a 7 elevi pentru a înțelege limbajul de specialitate în domeniul IT;
 4. Îmbunătațirea abilităților de comunicare interpersonală, a competențelor transversale de dezvoltare personală și a cunostintelor culturale a 7 elevi.

 Parteneri:

 1. COLEGIUL TEHNIC ”MIHAI BĂCESCU” Fălticeni -coordonator și beneficiar al proiectului
 2. EUROMIND PROJECTS, Ubeda Jaen, Spania – organizație intermediară
 3. COLEGIO SALESIANOS SAN PEDRO, Sevilla, Spania – organizație de primire

 Rezultate așteptate:

 • 7 elevi cu competente şi abilităţi formate în proiectarea și realizarea de aplicații informatice pentru  dispozitive electronice;
 • 7 elevi cu know-how dobândit privind testarea și implementarea aplicațiilor software pentru dispozitive electronice;
 • 7 elevi cu abilități de comunicare în limba engleză îmbunătățite;
 • 7 elevi cu competențe transversale dezvoltate și cu orizontul cultural îmbogățit

 La finalul proiectului, cei 7 participanți vor primi documentul de Mobilitate Europass și Certificat de competențe lingvistice.

Coordonator proiect,

prof. Monoranu Doina

Leave a Reply