Telefon/Fax: 0230.543333
Program de lucru: 8-16
e-mail: mbacescu@yahoo.com
Home » Acasă » GĂTEŞTI CU SPOR, CÂŞTIGI UŞOR!

Pe data de 10 aprilie 2014, s-a desfășurat la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu”, concursul Gătești cu spor, câștigi ușor!, in cadrul activităților săptămânii ”Şcoala altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”.
La această activitate au participat elevii claselor a IX-a si a X- a, specializarea turism și alimentație, fiind coordonați de d-na prof. Manole Simona–Liliana, orgnizatoarea evenimentului. Fiecare clasă înscrisă în concurs a desemnat o echipă pentru a-i reprezenta și a avut libertatea de a-și alege meniul și modalitatea de prezentare. Imaginația elevilor a fost foarte bogată, aceștia utilizând atât scenete de teatru, muzică populară, cât și dansuri pentru a pune în evidență preparatele servite. Toate produsele date spre degustare juraților au fost preparate de ei, în laboratorul de gastronomie al liceului. Probele de concurs au constat în prepararea corectă a rețetelor, prezentarea ingredientelor necesare și modalitatea de servire.
Juriul, format din profesori de specialitate și doamnele directoare ale colegiului, au apreciat efortul elevilor, depus în această săptămână, interesul manifestat pentru pregătirea preparatelor, a prezentărilor orale, a ținutelor speciale, adaptate meniului ales și, mai ales, a modalităților de servire. Deliberarea a fost dificilă și poate nedreaptă pentru că toate echipele implicate au adus câte un element de noutate, dacă nu chiar de inovație în ceea ce privește modalitățile de servire a preparatelor culinare.
Prezentăm clasamentul, menționând elementul de noutate / inovație al fiecărei echipe:
Categoria CLASA a IX-a:
 Locul I – clasa a IX-a M, un buchet de flori de primăvară realizat din zahar;
 Locul II – clasa a IX-a K, costumație și machiaj specifice Chinei;
 Locul III – clasa a IX-a L, paella cu fructe de mare.
Categoria CLASA a X-a:
 Locul I – clasa a X-a M, prezentarea și servirea preparatelor realizată în cadrul unui spectacol de muzică populară românească;
 Locul II – clasa a X-a L, servirea preparatelor cu o coregrafie inedită și foarte bine realizată (sincronizată) pe ritmuri moderne;
 Locul III – clasa a X-a K, prezentarea și servirea preparatelor realizate în cadrul unei scenete plasată într-un restaurant cu specific, dialogul având loc atât în limba română, cât și în limba italiană.
Absolut toate echipele ar fi meritat Locul I, departajarea a fost totuși necesară și constructivă.
La sfârșitul activității, d-na director Suseanu Claudia a declarat că a fost impresionată de efortul, implicarea și dorința elevilor de a participa la concurs și că această competiție va fi organizată in fiecare an, devenind astfel o tradiție în această săptămână, dar diversificând categoriile și tematica pentru a da șansa tuturor elevilor de la clasele de servicii să participe la competiție.

The most available way something it was and is necessary to get purchase online. The same history and with levitra online can be told that it not an exception to the rules. Rules it only restriction for actions and restrictions shouldn’t be. Because with them becomes it much more difficult to live.

Leave a Reply