Telefon/Fax: 0230.543333
Program de lucru: 8-16
e-mail: mbacescu@yahoo.com
Home » Acasă » Oferta educaţională » Consiliere şcolară » Împreună facem şcoala altfel » Proiectul Naţional “Împreună facem școala ALTFEL!”

Informațiile din Fișa activității se pot consulta și în documentul FISA ACTIVITATII.


A. FIȘA ACTIVITĂȚII

NUMELE ȘI ADRESA UNITĂȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT:
Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” Fălticeni, Str. N. Beldiceanu,  Nr.10, Telefon: 0230-543333;
NIVELUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT: liceu
NUMĂRUL ELEVILOR DIN ȘCOALĂ (participanți în proiect): 237
NUMĂRUL PROFESORILOR DIN ȘCOALĂ (participanți în proiect): 30
COORDONATORUL ACTIVITĂȚII: Prof. Murărescu Simona-Maricica, Profesor de informatică, Grad I, Responsabil Catedra de informatică, membru CEAC, email: simona_mus@yahoo.com
ECHIPA DE PROIECT conform Acordului de parteneriat, de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” Fălticeni:

echipa

 1. TIPUL ACTIVITĂȚII: Proiect Național ”Împreună facem școala ALTFEL!” – ȘCOALĂ PARTICIPANTĂ
 2. DOMENIUL: tehnic
 3. SCOPUL:

Dezvoltarea de parteneriate între școlile din țară în vederea realizării unor activități extrașcolare, valorificând creativitatea și deprinderile elevilor în lucrul cu calculatorul.

 1.  OBIECTIVELE EDUCAȚIONALE ALE ACTIVITĂȚII:
 • dezvoltarea creativităţii şi formarea unor abilităţi practice;
 • crearea unei motivaţii optime pentru activitatea extraşcolară;
 • dezvoltarea spiritului competitiv;
 • dezvoltarea relaţiei de comunicare şcoală – familie – comunitate;
 • dezvoltarea la elevi a încrederii în propriile forţe de afirmare şi dezvoltare;
 • promovarea valorilor locale la nivel național;
 • dezvoltarea de parteneriate între şcolile din ţară în vederea realizării unor activităţi extraşcolare interesante

      5. ELEVI  PARTICIPANȚI:  237

Proiectul s-a adresat unui grup țintă format din elevi ai școlii noastre cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, utilizatori ai Rețelei EDU Moodle România, administrată de ASOCIAŢIA PRO ARTA, DEZVOLTARE ŞI CUNOAŞTERE.

Numărul total al elevilor participanți a fost: 137 beneficiari direcți (participanți la activitate) și circa 100 beneficiari indirecți (prezenți în sală, participanți ca spectatori în timpul susținerii lucrărilor pe echipe), dar și circa 3000 beneficiari indirecți la nivelul ţării: elevi, părinți și profesori din țară participanți la conferințele naționale online și la concursurile offline.

Procentul elevilor participanți direcți, din numărul total al elevilor grupului țintă din școală a fost de 58%.

Numărul total al profesorilor participanți a fost de 30: 13 beneficiari direcți (coordonatori pe secțiuni) și 17 beneficiari indirecți (profesori de istorie și geografie la clasele elevilor înscriși la concursurile online, profesori de informatică etc. și spectatori în timpul activităților).

 1. DURATA ȘI LOCUL DESFĂȘURĂRII ACTIVITĂȚII:

Proiectul s-a desfășurat pe o perioada de patru luni (1 februarie 2014 – 31 mai 2014). Derularea proiectului a început în periaoda 1 – 15 ianuarie 2014 și se va  încheia cu Conferința virtuală finală, la data de 31 mai 2014.

În perioada 7-11 aprilie s-au desfășurat propriu-zis activitățile propuse la nivelul școlii, fiecare participant utilizând user-ul și parola proprie de autentificare pe site atât în timpul desfășurării activităților din școală, cât și în ritm propriu de acasă.
În perioada 7 aprilie – 4 mai 2014, s-au încărcat pe site-ul proiectului, în total 140 de prezentări şi filme şi 330 de fotografii, afişe, postere la toate secţiunile. Perioada de votare a tuturor materialelor postate durează până pe 18 mai 2014, unde sunt aşteptaţi să-şi exprime votul, toţi profesorii participanţi.
Participanții de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, au încărcat 15 prezentări, 5 filme, 120 fotografii, 3 afișe, 1 revista, 2 broșuri la toate secțiunile și au participat le cele 6 conferințe naționale.

 1. DESCRIEREA ACTIVITĂȚII:

Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, este una dintre cele 23 de școli și singura din județul Suceava, care a încheiat acord de parteneriat cu ASOCIAŢIA PRO ARTA, DEZVOLTARE ŞI CUNOAŞTERE – REŢEAUA EDU MOODLE ROMÂNIA în vederea desfășurării activităților din săptămâna „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Înițiatorul și coordonatorul proiectului în școala noastră este prof. de informatică Murărescu Simona-Maricica, ca urmare a solicitării de a face parte în echipa de proiect la nivel național, din partea coordonatorului  proiectului, dna. Prof. Ana Nicoleta Avramescu, de la Colegiul Tehnic “Matei  Corvin” din Hunedoara, Manager  Reţeaua EDU Moodle România.

În cadrul celor cinci secțiuni: Sănătate, Artă și cultură, Științele Pământului și Ecologie, Istorie și Geografie, Științe aplicate, corespunzătoare zilelor din perioada 7-11 aprilie 2014, elevii noștri au realizat activități de la orele 8 la 14, după un program stabilit în școală, dar sincronizat cu programul din fiecare zi al proiectului național.

Din școala noastră s-au înscris în proiect un număr de 13 profesori (dir. prof. ing. Suseanu Claudia, prof. Murărescu Simona-Maricica, prof. Popa-Ion Olguța, prof. Bacalu Vergilia, prof. Grigoraș Magdalena, Prof. Chițu Magdalena, prof. Feștilă Constantin-Bogdan, prof. Pădurariu Mioara, prof. dr. Jarcău Mihaela, prof. Dumitriu Bogdan, prof. Cărămidă Dan, prof. Dan Ovidiu și prof. ing. Tofan Maria-Dana) și 137 elevi din clasele a IX-a A, a X-a B, a XI-a A, a XII-a A (specializarea matematică-informatică), a XI-a E (specializarea științe sociale), a IX-a C, a XI-a C (specilizarea științe ale naturii), a XI-a M (specializarea turism), a XI-a D, a XII-a D (specializarea filologie), a X-a I, a X-a J. Aceștia au primit conturi pentru utilizarea site-ului proiectului, pentru documentare, încărcarea lucrărilor cu care s-au înscris în concursurile offline, sau la conferințele virtuale, sau pentru susținerea concursurilor online în intervalul stabilit, atât în timpul activităților din școală, cât și de acasă.
În fiecare zi au avut loc conferințe virtualeprinsistemul WebEx Meetings gestionat la nivel local de coordonatorul proiectului prof. Murărescu Simona-Maricica, pe baza invitației primite prin e-mail. Aceasta a avut rolul de moderator al activităților în fiecare zi în intervalul 8 – 14. În același timp a pregătit și coordonat elevii clasei a IX-a A, specializarea matematică-informatică, la care este dirigintă pentru participarea la toate secțiunile proiectului.

TEMELE  PROIECTULUI  SI ECHIPELE LA NIVELUL ȘCOLII:

Sectiune Tematica Nr. participanti Nume echipa Profesor coordonator
Sectiunea 17 aprilie 2014 Farmacia naturistă – o alternativă din natură pentru sănătate 13 NATURIȘTII Prof. Popa-Ion Olguța
11 DALIA Prof. Murărescu Simona-MaricicaProf. Bacalu Vergilia
Prevenirea consumului de droguri la adolescenţi 5 PROVIAȚA Prof. Murărescu Simona-Maricica
4 DESCHIDE OCHII Prof. Murărescu Simona-MaricicaProf. Grigoraș Magdalena
6 ANTIDROG Prof. Murărescu Simona-Maricica
TOTAL PARTICIPANTI 39

 

Sectiune Tematica Nr. participanti Nume echipa Profesor coordonator
Sectiunea 28 aprilie 2014 Prezentări ale unor muzee locale 5 MUZEOPINC Prof. Murărescu Simona-Maricica
5 ARTA SI CULTURA Prof. Chițu MagdalenaProf. ing. Suseanu Claudia
2 ARTOPIA Prof. Murărescu Simona-Maricica
Dar din dar se face biblioteca!” – colectare şi donare de cărţi 6 BIBLIOFILII Prof. Feștilă Bogdan
TOTAL PARTICIPANTI 18  

 

Sectiune Tematica Nr. participanti Nume echipa Profesor coordonator
Sectiunea 39 aprilie 2014 Cum luptăm noi pentru viaţa pământului?  17 EXPLORATORII Prof. dr. Jarcău Mihaela
2 PROTERRA Prof. Dumitriu Bogdan
4 VIAPLANET Prof. Murărescu Simona-Maricica
3 PROMEDIU Prof. Caramida Dan
Ecologie si activitati de voluntariat 7 PRIETENII NATURII Prof. Pădurariu Mioara
TOTAL PARTICIPANTI 33  

 

Sectiune Tematica Nr. participanti Nume echipa Profesor coordonator
Sectiunea 410 aprilie 2014 Personaje din istoria locală cu un rol important în istoria naţională 5 EMBLEMA SENIORILOR Prof. Dan Ovidiu
Monumente istorice locale 6 NADA FLORILOR Prof. Dan Ovidiu
6 ISTORICII Prof. Murărescu Simona-Maricica
Concurs online „Să ne cunoaştem istoria!”  6 Tudosă IulianCroitoru ConstantinNistor Petrică-GeorgianVasiliu Andreea-DanielaIgnat Iustinian-FlorinȚica Narcis-IoanCărăbuș AlexandruPascal Petru-Alexandru Prof. Murărescu Simona-Maricica
TOTAL PARTICIPANTI 23  
Sectiune Tematica Nr. participanti Nume echipa Profesor coordonator
Sectiunea 511 aprilie 2014 Prezentarea evenimentelor cheie din istoria spaţială – prezentări tematice 10 CERCETATORII Prof. ing. Tofan Maria-Dana
6 AVIATORII Prof. Murărescu Simona-Maricica
Concurs online de astronomie: „Ce ştimdespre sistemul solar? 8 Alexandroaia AnaMariaPrecub IrinaIftimi Alexandru-IoanLungu MarianGramadă IoanVasiliu Andreea-DanielaCărăbuș AlexandruPascal Petru-Alexandru Prof. Murărescu Simona-Maricica
TOTAL PARTICIPANTI 24  

 

AGENDA ACTIVITĂŢILOR DESFĂŞURATE ÎN SĂPTĂMÂNA ALTFEL

Link site-ul școlii – SĂPTAMANA ALTFEL:

http://ctmbacescu.ro/category/acasa/oferta-educationala/consiliere-scolara/impreuna-facem-scoala-altfel/

 LUNI 7 APRILIE 2014

SECŢIUNEA 1 – SĂNĂTATE

ORA ACTIVITATEA TEMA NR. ELEVI NUME ECHIPĂ CLASA PROF.  COORDONATORI
800-950 Vizită online la „Natura club” – http://www.club.farmacianaturii.ro/ şi prezentări tematice pe tema istoriei medicinei şi a noilor descoperiri pentru menţinerea sănătăţiiPrezentări tematice 1. Farmacia naturistă – o alternativă din natură pentru sănătate

2. Prevenirea consumului de droguri la adolescenţi

 

13 NATURIŞTII 9C Prof. Popa-Ion Olguţa
11 DALIA 11C Prof. Murărescu Simona-MaricicaProf. Bacalu Vergilia
5 PROVIAŢA 9A Prof. Murărescu Simona-Maricica
4 DESCHIDE OCHII 11E Prof. Murărescu Simona-MaricicaProf. Grigoraş Magdalena
24 ANTIDROG 11M9A Prof. Murărescu Simona-Maricica
950 – 10 Pauza de dezbateri Alegerea echipei care să prezinte lucrarea în Conferinţa online nr. 1
10 – 11 Conferinţa virtuală nr.1 „Sănătate din natură”Prezentările din cadrul conferinţei vor avea ca temă farmacia naturistă Farmacia naturistă – o alternativă din natură pentru sănătate 1311 NATURIŞTII   DALIA 9C11C Prof. Popa-Ion OlguţaProf. Murărescu Simona-MaricicaProf. Bacalu Vergilia
11-1115 Pauza de dezbateri Alegerea echipei care să prezinte lucrarea în Conferinţa online nr. 2
1115-1130 Verificarea condiţiilor tehnice Prof. Murărescu Simona-Maricica
1130-1230 Conferinţa virtuală nr.2 „Viaţa învinge!”. Prezentările vor fi pe tema prevenirii consumului de droguri

Prevenirea consumului de droguri la adolescenţi

PROVIAŢA DESCHIDE OCHII ANTIDROG 9A11E11M9A Prof. Murărescu Simona-Maricica
1230-13 Dezbateri

 MARŢI 8 APRILIE 2014

SECŢIUNEA  2 – ARTĂ ŞI CULTURĂ

ORA ACTIVITATEA TEMA NR. ELEVI NUME ECHIPĂ CLASA PROF.  COORDONATORI
830-930 Vizitarea virtuală a muzeelor din Romania Tur virtual: Muzeul Naţional de Artă a României, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional Peleş, Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia şi altele.  Prezentări ale unor muzee locale MUZEELE ROMÂNIEI 5 MUZEOPINC 9A Prof. Murărescu Simona-Maricica
5 ARTA SI CULTURA 10 K12C Prof. Chiţu MagdalenaProf. ing. Suseanu Claudia
2 ARTOPIA 11E Prof. Murărescu Simona-Maricica
930-945 Pauza de dezbateri Alegerea echipei care va participa la conferinta online
945-1130 Vizita la Muzeul Apelor siMuzeul Ion Irimescu 9A, 10K Prof. Murărescu Simona-MaricicaProf. Chiţu Magdalena
1130 – 230 Conferinţa virtuală „Să descoperim valorile naţionale vizitând un muzeu”Prezentările din cadrul conferinţei vor avea ca temă muzeele locale 552 MUZEOPINC  ARTA SI CULTURA   ARTOPIA 9A10K12C11E Prof. Murărescu Simona-MaricicaProf. Chiţu MagdalenaProf. ing. Suseanu ClaudiaProf. Murărescu Simona-Maricica
  „Dar din dar se face biblioteca!” – colectare şi donare de cărţi

DESCHIDE O CARTE ŞI DESCOPERĂ VIAŢA

6 BIBLIOFILII 12D Prof. Feştilă Bogdan
1230-13 Dezbateri

 MIERCURI 9 APRILIE 2014

SECŢIUNEA  3 – PLANETA PĂMÂNT

ORA ACTIVITATEA TEMA NR. ELEVI NUME ECHIPĂ CLASA PROF.  COORDONATORI
830-1050 Prezentări ale activităţilor propuse pentru Ziua Mondială a Planetei Pământ (22 aprilie) Prezentări cu tema „Cum luptăm noi pentru viaţa pământului?” CUM LUPTĂM NOI PENTRU VIAŢA PĂMÂNTULUI?  17 EXPLORATORII 10B Prof. dr. Jarcău Mihaela
2 PROTERRA 11F Prof. Dumitriu Bogdan
4 VIAPLANET 9A Prof. Murărescu Simona-Maricica
3 PROMEDIU 11D Prof. Caramida Dan
1050-11 Pauză de dezbateri   Alegerea echipei care va participa la conferinta onlinede către profesorii coordonatori
11 – 12 Conferinţă virtuală „Apărăm natura!”  17243 EXPLORATORIIPROTERRAVIAPLANETPROMEDIU 10B11F9A11D Prof. Murărescu Simona-MaricicaProf. dr. Jarcău MihaelaProf. Dumitriu BogdanProf. Caramida Dan
Prezentări ale proiectelor de voluntariat pentru mediu şi PământConcurs offline al prezentărilor cu activităţile de voluntariat desfăşurate ECOLOGIE SI ACTIVITATI DE VOLUNTARIAT  7 PRIETENII NATURII Prof. Pădurariu Mioara
12-14 DezbateriÎncărcarea pe platforma proiectului a materialelor prezentate şi a fotografiilor/filmelor din timpul activităţilor de către toţi participanţii pe baza datelor de contact primite Concurs offline de fotografii „Surprinde natura!” (Participă toţi elevi înscrişi la Secţiunea 3)

 JOI 10 APRILIE 2014

SECŢIUNEA 4 – Istorie și Geografie

ORA ACTIVITATEA TEMA NR. ELEVI NUME ECHIPĂ/PARTICIPARE INDIVIDUALĂ CLASA PROF.  COORDONATORI
830-950 Personaje din istoria locală cu un rol important în istoria naţională ISTORIE   5 EMBLEMA SENIORILOR 11A Prof. Dan Ovidiu
Monumente istorice locale 6 NADA FLORILOR 11A Prof. Dan Ovidiu
6 ISTORICII 9A Prof. Murărescu Simona-Maricica
950-10 Pauză de dezbateri Alegerea echipei care va participa la conferinta online
10-1115 Concurs „Să ne cunoaştem istoria!” Concurs cu desfăşurare online   ISTORIE   2 Tudosă IulianCroitoru Constantin 12A Prof. Murărescu Simona-Maricica
6 Nistor Petrică-GeorgianVasiliu Andreea-DanielaIgnat Iustinian-FlorinȚica Narcis-IoanCărăbuș AlexandruPascal Petru-Alexandru 9A Prof. Murărescu Simona-Maricica
1115 – 1215 Conferinţa online „Istoria între mit şi adevăr”  ISTORIE 566 EMBLEMA SENIORILOR NADA FLORILORISTORICII 11A11A9A Prof. Dan OvidiuProf. Murărescu Simona-Maricica
1215-13 DezbateriÎncărcarea pe platforma proiectului a materialelor prezentate şi a fotografiilor sau filmelor din timpul activităţilor de către toţi participanţii pe baza datelor de contact primite. Conectarea tuturor participantilor pe site-ul proiectului pe baza datelor de contact primite.

Concurs de fotografii „Fascinaţia istoriei”

(Participă toţi elevii înscrişi la Secţiunea 4)

VINERI 11 APRILIE 2014

SECŢIUNEA 5 – Științe aplicate

ORA ACTIVITATEA TEMA NR. ELEVI NUME ECHIPĂ/PARTICIPARE INDIVIDUALĂ CLASA PROF.  COORDONATORI
830-950 Muzeul aviaţiei – tur virtual Istoria spațială 41 9A12A Prof. Murărescu Simona-Maricica
Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” Bucureşti
Prezentarea evenimentelor cheie din istoria spaţială – prezentări tematice 10 CERCETATORII Prof. ing. Tofan Maria-Dana
6 AVIATORII 9A Prof. Murărescu Simona-Maricica
950-10 Pauză de dezbateri Alegerea echipei care va participa la conferinta online
10-11

Concurs de astronomie

„Ce ştim despre sistemul solar?”

 

Concurs cu desfăşurare online

 

 

Istoria spațială 2 Alexandroaia AnaMariaPrecub Irina 11E Prof. Murărescu Simona-Maricica
6 Iftimi Alexandru-IoanLungu MarianGramadă IoanVasiliu Andreea-DanielaCărăbuș AlexandruPascal Petru-Alexandru 9A Prof. Murărescu Simona-Maricica
1115 – 1215 Conferinţă online „Dincolo de cerul albastru”   Istoria spațială 106 CERCETATORII  AVIATORII  9A Prof. ing. Tofan Maria-DanaProf. Murărescu Simona-Maricica
1215-13 DezbateriÎncărcarea pe platforma proiectului a materialelor prezentate şi a fotografiilor sau filmelor din timpul activităţilor de către toţi participanţii pe baza datelor de contact primite. Conectarea tuturor participantilor pe site-ul proiectului pe baza datelor de contact primite.

Concurs “Priveşte cerul!”

(Participă toţi elevii înscrişi la Secţiunea 5)

Pe toată perioada derulării proiectului cei interesaţi au avut la dispoziţie site-ul proiectului https://scoalaaltfel.moodle.ro (Autentificare ca VIZITATOR), pagina de facebook a proiectului național https://www.facebook.com/impreunafacemscoalaaltfel  și site-ul școlii http://ctmbacescu.ro/

 

 1. REZULTATELE OBȚINUTE:

Link site-ul școlii – SĂPTAMANA ALTFEL:

http://ctmbacescu.ro/category/acasa/oferta-educationala/consiliere-scolara/impreuna-facem-scoala-altfel/

 1. CONTINUITATEA ACTIVITĂŢII/PROIECTULUI:

La finalul realizării activităților din Programul Săptămânii Altfel, elevii, profesorii, dar și părinții care au participat la activități sau la ședințele cu părinții, și-au manifestat aprecierile față de tot ce s-a realizat în acest proiect, manifestându-și dorința de a participa și la edițiile următoare.

10. MOTIVAŢIA PROPUNERII PROIECTULUI

Rezultatele proiectului nostru sunt sustenabile pe termen mediu în raport de: stimularea motivaţională a elevilor pentru activităţile extraşcolare utilizând ITC-ul, promovarea creativităţii, lucrului în echipă şi a competitivităţii, dar şi implicarea comunităţii şi a familiei în viaţa şcolii.

Proiectul acesta susţine misiunea şcolii, care onorându-şi statutul de Şcoală Europeană, unitatea noastră oferă tinerilor servicii educaţionale la un înalt standard de calitate, în context naţional şi european, bazate pe responsabilitate, performanţă, egalitatea şanselor, pentru dezvoltarea valorilor umane şi formarea competenţelor profesionale care să corespundă cerinţelor unei societăţi democratice bazate pe cunoaştere. Raportarea şcolii la valorile social-culturale naţionale şi europene, aduc în prim plan rolul educaţiei prin intermediul şcolii în valorificarea potenţialelor individuale ale elevilor din perspectiva educaţiei pentru timp liber şi a educaţiei pentru sănătate.

Profesorii și elevii școlii au devenit mai interesați de modalitatea de utilizare la clasă, în timpul procesului educativ, a Rețelei EDU Moodle România. Coordonatorul proiectului prof. Murărescu Simona-Maricica, formator moodle,  și-a manifestat disponibilitatea de a instrui profesorii doritori ai școlii în vederea utilizării acesteia, în scopul creșterii actului didactic la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni.

B. MĂRTURII, IMPRESII, OPINII DESPRE PROIECT.

În perioada 7-11 aprilie elevii s-au putut  bucura de “o altfel de școală“ la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni. Elevii din clasa noastră, a XI-a C îndrumaţi de doamna profesoară Murărescu Simona şi doamna dirigintă Bacalu Virgilia, au organizat activităţi interesante grupate într-un proiect educativ intitulat “Farmacia naturistă”. Elevii au avut ocazia să-şi prezinte cunoştinţele despre plantele medicinale din ţara noastă, încadrate într-o frumoasă prezentare PowerPoint şi etalate într-o revistă, în format electronic.

Acest proiect a fost prezentat într-un concurs organizat în şcoală, alături de alte proiecte întocmite de elevii din liceu. După deliberări prelungite, perseverenţa şi strădania noastră a fost recompensată cu un binemeritat loc fruntaş.

Pentru a fi cunoscut  şi în alte şcoli, proiectul a fost mediatizat într-o videoconferinţă naţională  alături de prezentări PowerPoint, frumos structurate, pentru care elevii au dovedit că au competenţe digitale performante.

Munca în cadrul acestui proiect, ne-a pus în situaţia să lucrăm în echipă, să colaborăm şi să ne spunem părerea deschis unul faţă de celălalt. Ne-am bucurat de rezultatul muncii noastre şi ne-am dovedit nouă înșine, că printr-o cooperare  susţinută  şi o atitudine pozitivă am realizat un proiect apreciat de cei din jur. Pentru mine,  acest proiect a fost o experienţă de învăţare dar şi mod de integrare şi de socializare cu colegii şi alţi parteneri implicaţi în acest proiect.

Filip Alexandra, Clasa a XI-a C

Pentru mine participarea la acest concurs din Săptămâna ALTFEL a fost o experiență aparte. Am învățat multe lucruri noi, am mai progresat cu lucrul în PowerPoint, am participat pentru prima dată la o conferință online și la un concurs online. Prin participarea la acest concurs am înțeles că se poate învăța și altfel nu numai în sala de clasă, cu profesorul, cu cartea, caietul și pixul. În cadrul acestui proiect am realizat că dacă ai voință poți să faci ceea ce îți propui.

Precub Irina, Clasa a XI-a E

Pentru mine Proiectul “Împreuna facem scoala ALTFEL!”,  desfășurat în Saptamâna Altfel, a fost o experiență nouă. Activitățile au fost desfasurate pe echipe, astfel încât s-a simtit atmosfera de lucru în echipa. Profesorii coordonatori au fost îndrumatorii nostri. Participarea la conferintele online a fost ceva inedit. În cadrul activitatilor desfășurate la Sectiunea 4- Istorie si Geografie am calatorit în timpurile de odinioara, am aflat informatii despre Monumente istorice locale si Personalitati istorice locale care detin un rol important în istoria nationala si am calatorit în jurul Pamântului. A fost o săptămână a cercetării și a descoperirii de noi informații.

Ignat Diana, Clasa a IX-a A

Opinia mea despre proiectul care s-a desfășurat în „Săptămâna ALTFEL” numit “Împreună facem școala ALTFEL!”, este una pozitivă și bine întemeiată, deoarece în cadrul acestei activități atât eu cât și colegii participanți,  am învățat o mulțime de lucruri utile. Am dobândit informații prețioase, din multe domenii, care ne vor fi utile pe viitor. Totodată, a fost o experiență foarte plăcută, de neuitat! Sper, din suflet, să mai am ocazia participării la astfel de activități interesante și pe viitor!

 Vasiliu Andreea-Daniela, Clasa a IX-a A

 C. FOTOGRAFII/FILME/DIPLOME:

Fotografii din ziua 1 – 7 aprilie 2014

 z11 zi1

Fotografii din ziua 2 – 8 aprilie 2014

p2

p22

Fotografii din ziua 3 – 9 aprilie 2014

zi3

Fotografii din ziua 4 – 10 aprilie 2014

p4

Fotografii din ziua 5 – 11 aprilie 2014

p5

MAI MULTE FOTOGRAFII/FILME/DIPLOME OBȚINUTE:

 Link site-ul școlii – SĂPTAMANA ALTFEL:

http://ctmbacescu.ro/category/acasa/oferta-educationala/consiliere-scolara/impreuna-facem-scoala-altfel/

http://www.newsfalticeni.ro/2014/04/16/programul-scoala-altfel-sa-stii-mai-multe-sa-fii-mai-bun-la-colegiul-tehnic-mihai-bacescu/https://scoalaaltfel.moodle.ro/

https://www.facebook.com/impreunafacemscoalaaltfel

http://ctmbacescu.ro/category/acasa/oferta-educationala/consiliere-scolara/impreuna-facem-scoala-altfel/ 

https://www.youtube.com/watch?v=JQlSoBvq1dE

https://www.youtube.com/watch?v=2w7MkOJYOXw
https://www.youtube.com/watch?v=ZH7HxxGYxP8
https://www.youtube.com/watch?v=zT6Q6GI2z3c
https://www.youtube.com/watch?v=zT6Q6GI2z3c
https://www.youtube.com/watch?v=A88J1hyNuZ8

ARTICOLE ÎN MASS-MEDIA:

http://cronicadefalticeni.com/2014/04/13/programul-scoala-altfel-la-colegiul-tehnic-mihai-bacescu/

p1

p2

http://www.newsfalticeni.ro/2014/04/16/programul-scoala-altfel-sa-stii-mai-multe-sa-fii-mai-bun-la-colegiul-tehnic-mihai-bacescu/https://scoalaaltfel.moodle.ro/

https://www.facebook.com/impreunafacemscoalaaltfel

p3

 

p4

http://ctmbacescu.ro/category/acasa/oferta-educationala/consiliere-scolara/impreuna-facem-scoala-altfel/ 
p5
https://www.youtube.com/watch?v=JQlSoBvq1dE
https://www.youtube.com/watch?v=2w7MkOJYOXw
https://www.youtube.com/watch?v=ZH7HxxGYxP8
https://www.youtube.com/watch?v=zT6Q6GI2z3c
https://www.youtube.com/watch?v=zT6Q6GI2z3c
https://www.youtube.com/watch?v=A88J1hyNuZ8
CAPTURI ȘI DESCRIERI ALE LUCRĂRILOR ÎNCĂRCATE PE SITE

Luni, 7 aprilie 2014 s-au desfasurat activitatile din cadrul Sectiunii 1 – Sănătate. Elevii claselor a IX-a C si a XI-a C coordonati de dna prof. Popa-Ion Olguța, respectiv dna. prof. Bacalu Vergilia au prezentat într-un mod foarte atractiv și interesant lucrări cu tema “Sănătate din natură” – farmacie naturistă“. De asemenea, elevii clasei a IX-a A și a XI-a E, coordonați de prof. Murărescu Simona și prof. Grigoraș Magdalena au prezentat lucrări cu tema “Prevenirea consumului de droguri la adolescenţi”. Dintre toți participanții echipa Dalia, formată din elevi din clasa a XI-a C, coordonați de prof. diriginte Bacalu Vergilia și prof. de informatică Murărescu Simona, au prezentat cu succes în Conferința virtuală nr. 1 lucrarea cu titlul „Farmacia naturistă”,  apoi echipa ANTIDROG, formată din elevi de la clasa a IX-a A și a XI-a M, coordonată de prof. Murărescu Simona, a fost aleasă să prezinte în Conferința virtuala nr. 2, lucrarea “Tutunul, alcoolul, drogurile – semne de maturitate?”.

Lucrările elevilor au fost postate fie din contul propriu, fie din conturile profesorilor îndrumători pe site-ul proiectului pentru a participa la concursurile offline.

Capturile lucrărilor încărcate pe site în această zi și numărul de voturi obținute până în prezent, se pot vedea în imaginile următoare.

Concurs de pliante si afise

p7
p8
p9

Echipa Dalia:

p10

p11
p12
p13

Echipa NATURIȘTII:

p14
p15

p16
p17

Concurs de prezentări tematice

p18

Echipa NATURIȘTII

Sănătatea din natură.pptx

p19
p20

p22
Echipa Dalia

Farmacia naturistă DALIA.ppsx

p25

Voturi obținute:

p26

Revista Dalia:

Revista Dalia.pdf

p27

Prevenirea consumului de droguri la adolescenți

p28
p29

Echipa ANTIDROG

Tutunul, alcoolul, drogul – semne de maturitate ANTIDROG FINAL.ppsx

p30

Această prezentare a fost suținută și în Conferința online nr. 2 “Viața învinge”

Numărul de voturi acordat până la data de 3 mai 2014 acestui proiect se poate vedea în următoarea captura:

p31

Echipa PROVIAȚA

Spune NU drogurilor PROVIATA.ppsx

p32

p33

p34

Marți,  8 aprilie 2014, s-au desfășurat activitățile SECŢIUNII 2 – ARTĂ ȘI CULTURĂ. Activitatea s-a desfasurat conform programului, astfel echipele MUZEOPINC, ARTA SI CULTURA si ARTOPIA, au prezentat lucrări cu tema MUZEELE ROMÂNIEI. Elevii clasei a X-a K și a XII-a C, coordonați de dna. dir. prof. ing. Suseanu Claudia si prof. ing. Chițu Magdalena, au realizat filmul cu titlul “Muzeul Ion Irimescu din Falticeni”, elevii clasei a IX-a A coordonați de prof. Murărescu Simona au realizat filmul “Muzeul Apelor Mihai Băcescu Fălticeni”, iar elevii clasei a XI-a E coordonați de prof. Murarescu Simona au realizat o lucrare cu titlul “Galeria oamenilor de seamă din Fălticeni“. În urma dezbaterilor s-a ales echipa care să prezinte filmul “Muzeul Apelor Mihai Băcescu Fălticeni” în Conferința online nr. 3, din intervalul 11.30-12.30.

Elevii s-au conectat pe site-ul proiectului https://scoalaaltfel.moodle.ro/ unde pe baza datelor de contact au vizualizat lucrărrile postate de elevi și profesori ai școlilor partenere în proiect din țara. 

Activitatea s-a încheiat prin vizitarea Muzeului Apelor Mihai Bacescu de către elevii clasei a IX-a A, însoțiți de prof. diriginte Murărescu Simona și vizitarea Muzeului Ion Irimescu de către elevii clasei a X-a K, însoțiți de prof. diriginte Chițu Magdalena.

Pana la completarea paginii puteți citi tot continutul acesteia in documentul Fisa activitatii.

 p35

p36

Concurs de prezentări și filme (liceu)

Echipa MUZEOPINC

Muzeul Apelor Mihai Bacescu MUZEOPINC.mp4

p37

p39

Echipa ARTOPIA

GALERIA OAMENILOR DE SEAMA-ARTOPIA.ppsx

p40
p41

Echipa ARTA SI CULTURA

Muzeul Ion Irimescu Falticeni – Arta si Cultura.avi

p42
p44

Echipa BIBLIOFILII

Concurs de fotografii (liceu)

p45
p46
p47
p48

Miercuri, 9 aprilie 2014, s-au desfașurat activitațile SECŢIUNII 3 – PLANETA PAMANT. Activitatea s-a desfașurat conform programului, astfel echipele EXPLORATORII, PROTERRA, VIAPLANET, PROMEDIU au prezentat lucrări (prezentări/video) cu tema “Cum luptăm noi pentru viaţa pământului?”. 
Elevii clasei a X-a B coordonați de prof. diriginte dr. Jarcău Mihaela au realizat lucrarea “Planeta Pamant”, elevii clasei a XI-a
 F, coordonați de prof. Dumitriu Bogdan au realizat un film cu titlul “Semnal de alarmă”, elevii clasei a IX-a A, coordonați de prof. diriginte Murarescu Simona au realizat lucrarea cu titlul “Orașul Fălticeni-spatiu educational adecvat protectiei mediului”, iar elevii clasei a XI-a D coordonați de prof. Cărămidă Dan, au realizat prezentarea cu titlul “Poluarea în zona Falticeni”. S-au purta dicuții ample pe tema poluării între toți participanții. In urma dezbaterilor, ținând cont că toate lucrările erau foarte bune, s-au ales echipele PROTERRA si PROMEDIU să prezinte lucrările lor în Conferința online nr. 4. Lucrarile elevilor noștri fiind foarte apreciate de coordonatorul național al proiectului prof. Ana-Nicoleta Avramescu.

Elevii s-au conectat pe site-ul proiectului https://scoalaaltfel.moodle.ro,  unde pe baza datelor de contact au vizualizat și celelalte lucrări care nu s-au putut prezenta în conferință datorită timpului limitat de doar 5 minute pentru o școală.

În zilele de marți și miercuri echipa PRIETENII NATURII, coordonată de dna. prof. Pădurariu Mioara, a desfășurat activități de ecologizare în zona școlii și în zona Tâmpești. Cu pozele/filmele realizate echipa va participa la “Concursul offline al prezentărilor cu activităţile de voluntariat desfăşurate” în cadrul secțiunii “Ecologie şi voluntariatul pentru mediu”.

p2

Echipa EXPLORATORII

Planeta PAMANT – EXPLORATORII.ppsx

p49

Echipa VIAPLANET

Orașul Fălticeni-spatiu educational adecvat protectiei mediului – VIAPLANET.ppsx

p50

Echipa PROVIATA

Poluarea în zona Falticeni PROVIATA.ppsx

p51

Echipa PROTERRA

Semnal de alarmă.avi

p52
p53

 

p54

Joi, 10 aprilie 2014, s-au desfășurat activitațile SECŢIUNII 4 – ISTORIE ȘI GEOGRAFIE. Anul acesta au fost cuprinse teme doar din domeniul ISTORIE. Activitatea s-a desfășurat conform programului, astfel echipele EMBLEMA SENIORILOR, NADA FLORILOR și ISTORICII au prezentat lucrări cu temeleMonumente istorice locale și Personalităţi ale istoriei locale cu un rol important în istoria naţională.

Elevii clasei a XI-a A, specializarea matematică-informatică, coordonați de prof. Dan Ovidiu, au realizat lucrările „Aportul personalităților fălticenene la cultura națională”și „Monumente din Fălticeni în patrimoniul național, iar elevii clasei a IX-a A coordonați de dna prof. Murărescu Simona au realizat lucrarea cu titlul “Monumente din patrimoniul național al județului Suceava”.

Echipa EMBLEMA SENIORILOR a fost aleasă să prezinte lucrarea „Aportul personalităților fălticenene la cultura națională”, în Conferinţa virtuală nr. 5 „Istoria între mit şi adevăr!”

Elevi din clasele a IX-a A, a XI-a A și a XII-a A, înscriși la această secțiune au susținut timp de o oră Concursul online din cadrul activității  Concurs „Să ne cunoaştem istoria!”. Concursul a avut trei (Proba 1: Personalităţi şi evenimente istorice importante din istoria naţională, Proba 2: Monumente din România, Proba 3: Rebus)

La concursurile online se vor acorda premii în funcţie de punctajul final astfel: 100 de puncte – Premiul de Excelenţă, 90-99,99 de puncte – Premiul I, 80-89,99 de puncte – Premiul al II-lea, 70-79,99 de puncte – Premiul al III-lea, sub 70 de puncte, dar participanţi care aufinalizat toate probele – Menţiunile 1-4. 

Participanţii care nu au reuşit finalizarea celor 3 probe vor primi Diplome de participare.

Rezultatele finale ale concursurilor online se vor afișa pe site-ul proiectului până la 15 aprilie 2014.

Echipa ISTORICII

Monumente din patrimoniul național al judetului Suceava ISTORICII.ppsx

p55

Echipa NADA FLORILOR

Monumente din Falticeni in patrimoniul national.ppsx

p56

Echipa EMBLEMA SENIORILOR

Aportul personalitatilor falticenene la cultura nationala.ppsx

p57

Poze concurs online – istorie

p58 p59

 

Vineri, 11 aprilie 2014, s-au desfășurat activitațile SECŢIUNII 5 – ȘTIINȚE APLICATE.

S-au dezbătut teme dedicate Zilei mondiale a Aviaţiei şi Cosmonauticii aniversată în data de 12 aprilie  și  Zilei Astronomiei care se serbează în sâmbăta din luna aprilie sau de la începutul lunii mai, cea mai apropiată de faza Pătrar a Lunii

Activitatea a început prin conectarea tuturor participanților pe site cu datele de contact primite și vizualizarea printr-un tur virtual a exponatelor din Muzeul Aviaţiei şi Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti.  Apoi echipele AVIATORII de la clasa a IX-a A și CERCETĂTORII de la clasa a X-a I, au prezentat lucrări cu tema “Contribuţii ale României la ştiinţă: istoria aviaţiei şi a cosmonauticii”.

Elevii clasei a IX-a A, specializarea matematică-informatică, coordonați de prof. Murărescu Simona, au realizat lucrările „Istoria spatială română”, iar elevii clasei a X-a Icoordonați de dna prof. Tofan Maria-Dana au realizat lucrarea cu titlul “Inventatorul Traian Vuia”. Au avut loc apoi dezbateri pe baza temelor prezentate.

Echipa CERCETĂTORII a fost aleasă să prezinte lucrarea „Inventatorul Traian Vuia”, în Conferința virtuală nr. 6, ultima din acest proiect.  

În continuare elevii clasei a IX-a A și a XI-a E, coordonați de prof. Murărescu Simona, care s-au înscris la Concursul de astronomie: „Ce ştim despre sistemul solar?”, concurs cu desfășurare online, au susținut în decurs de o oră cele trei probe contratimp (Proba 1 :Sistemul nostru solar , Proba 2: Planetele sistemului nostru, Proba 3: Rebus)

Echipa AVIATORII

Istoria spatială română.ppsx

p60

Echipa CERCETĂTORII
Inventatorul Traian Vuia.ppsx

p61

Poze concurs online

p62

Rezultatele finale ale concursurilor online s-au afișat pe site-ul proiectuluihttps://scoalaaltfel.moodle.ro  și pe pagina de facebook a acestuia (https://www.facebook.com/impreunafacemscoalaaltfel).

Activitatea s-a încheiat prin Conferinţa virtuală nr. 6 „Dincolo de cerul albastru”, ultima din această săptămână. Doamna prof. Tofan Maria-Dana, pasionată de istoria aviației și cosmonauticii a susținut prezentarea echipei CERCETĂTORII. Ca în fiecare intervenție online am fost apreciați pentru prezentarea aleasă, dar și pentru toate activitățile desfășurate în această săptămână în cadrul proiectului, echipa de proiect din școală primind numai cuvinte de laudă.

Toți elevii și profesorii care s-au înscris să participe cu activități în cadrul acestei secțiuni pot încărca poze la Concursul “Priveşte cerul!”, Concurs offline de fotografii şi expoziţie.

Coordonatorul proiectului încântat de tot ce s-a petrecut la noi în școală în săptămâna 7-11 aprilie 2014 și-a manifestat dorința de a ne avea parteneri și în ediția de anul viitor.

 

Până în 4 mai 2014 s-au putut posta fotografii, filme, prezentări, postere şi orice alte materiale la secţiunile corespunzătoare de pe site de către toți participanții sau de către coordonatorul proiectului din școală.  Perioada de votare a tuturor materialelor postate se va încheia pe data de 18 mai 2014, când se vor afla și premiile obținte. Se acordă premii şi diplome de participare tuturor echipelor sau elevilor şi profesorilor participanţi, conform regulamentelor.

Proiectul va continua cu diseminarea informațiilor în școală și distribuirea diplomelor până la finalul lunii mai 2014, urmând ca până pe data de 31 mai 2014, când se va finaliza proiectul să primim  DVD-ul cu toate materialele postate de participanți pe site (filme, prezentări, pliante etc.)  şi a broşurii finale.

 

PARTICIPĂRI

CONFERINȚE ONLINE (7-11 aprilie 2014)

p63
p64

LUNI – 7 aprilie 2014

Conferința online nr. 1 – SĂNĂTATEA DIN NATURĂ

p66

Conferința online nr. 2 – VIAȚA ÎNVINGE!

p67

MARȚI – 8 aprilie 2014

Conferința online nr. 3 – SĂ CUNOAȘTEM VALORILE NAȚIONALE

VIZITÂND UN MUZEU

p68

MIERCURI – 9 aprilie 2014

Conferința online nr. 4 – APĂRĂM NATURA

p69

JOI – 10 aprilie 2014

Conferința online nr. 5 – ISTORIA ÎNTRE MIT ȘI ADEVĂR

p70

VINERI – 11 aprilie 2014

Conferința online nr. 6 – DINCOLO DE CERUL ALBASTRU

p71

ACTE OFICIALE – ACORD DE PARTENERIAT

p72 p73

p74

TABEL CENTRALIZATOR PARTENERIATE

p75

TABELE CU ÎNSCRIEREA PARTICIPANȚILOR

p76 p77
p78 p79
p80  p81
p82 p83

p84  p85
p86 p87
p88 p90
p91 p92
p94  p93
p95 p96

REZULTATE/PREMII OBȚINUTE LA CONCURSURILE ONLINE

p98

FILMELE DIPLOMELOR OBȚINUTE LA CONCURSURILE ONLINE:

https://scoalaaltfel.moodle.ro/
https://www.facebook.com/impreunafacemscoalaaltfel
http://ctmbacescu.ro/

 
DIPLOME OBȚINUTE:
https://scoalaaltfel.moodle.ro/ , https://www.facebook.com/impreunafacemscoalaaltfel , http://ctmbacescu.ro/

 

 • DIPLOMĂ DE LAUREAT al Proiectului Național “Împreună facem școala ALTFEL!”. Școala noastră a primit DIPLOMĂ DE LAUREAT al Proiectului Național “Împreună facem școala ALTFEL!”. Suntem una dintre cele 5 școli care s-au remarcat cu activități deosebite, din totalul de 23 înscrise în proiect.
 • p99
 • Colegiul Tehnic“Mihai Băcescu” Fălticeni, a obținut în urma activității desfășurate multe aprecieri din partea coordonatorului național și DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ;

p100

  • DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ pentru activitatea din cadrul echipei de proiect la nivel național (a fost coordonator național la Secțiunea Planeta Pământ din data de 9 aprilie 2014 și la Secțiunea Istorie și Geografie din data de 10 aprilie 2014);

(anexez diploma de excelentă, filmul diplomelor din școală) https://www.youtube.com/watch?v=JQlSoBvq1dE

 • DIPLOME DE EXCELENȚĂ pentru coordonarea activităților din școală conform programului propriu, sincronizat cu programul activităților la nivel național;

 

p101 p102

 

 

 • DIPLOME DE PARTICIPARE (6) pentru cele 6 CONFERINȚE VIRTUALE la care a participat cu lucrări ale participanților din școală: elevi și profesori (anexez diplome de excelentă, filmul diplomelor din școală)
 • DIPLOME LA CONCURSURILE ONLINE de ISTORIE (10 aprilie aprilie) și ASTRONOMIE (11 aprilie 2014) (anexez diplome de excelentă, filmul diplomelor din școală)
 • DIPLOME LA CONCURSURILE OFFLINE. Votarea lucrărilor postate pe site-ul proiectului https://scoalaaltfel.moodle.ro/ , de către toți profesorii din țară implicați în proiect, are loc până pe data de 15 mai 2014. După această dată vom afla premiile obținute.
 •  Toți participanții vor primi cel puțin DIPLOMĂ DE PARTICIPARE, conform clauzelor contractuale.

.

 

TOATE DIPLOMELE PARTICIPANȚILOR DIN PROIECTUL NAȚIONAL:

Diplomă de EXCELENȚĂ școală

https://www.youtube.com/watch?v=JQlSoBvq1dE (diplome de excelență decernate școlilor participante)

Diplomă de EXCELENȚĂ coordonator echipa de proiect
Diplomă de EXCELENȚĂ coordonator școală (https://www.youtube.com/watch?v=2w7MkOJYOXw )
Diplome de MULȚUMIRE pentru conducerea școlii (https://www.youtube.com/watch?v=A88J1hyNuZ8 )
Diplomă de PARTICIPARE conferințe naționale online (https://www.youtube.com/watch?v=zT6Q6GI2z3c )
Diplome concursuri online (istorie: https://www.youtube.com/watch?v=zT6Q6GI2z3c, astronomie: https://www.youtube.com/watch?v=ZH7HxxGYxP8 )
TOATE DIPLOMELE (https://scoalaaltfel.moodle.ro/course/view.php?id=36, LOGARE ca VIZITATOR)
PREZENTAREA PE SCURT A UNOR APRECIERI LA NIVEL ORGANIZATORIC, IMPACT EDUCAȚIONAL ȘI MOTIVE PENTRU

CONTINUAREA ACESTUI PROIECT ȘI ÎN VIITOR.

În urma discuțiilor și aprecierilor elevilor, profesorilor și părinților, au fost furnizare multe motive legate de
continuitatea acestui proiect.
Menționăm câteva motive pentru care a fost apreciat favorabil acest proiect:

 • Bună organizare și gestionare a proiectului de către echipa de proiect național, dar și de către cea din școală;
 • Interes ridicat pentru participare la activități extrașcolare, reflectat în numărul mare de participanți;
 • Buna colaborare dintre școlile participante;
 • Toți participanții în proiect au fost premiați cu diplome;
 • Promovarea spirtului de competiție;
 • Implicarea mass-mediei locale în promovarea activității;
 • Înscrierea gratuită la activitățile proiectului, având drept rezultat creșterea accesibilității pentru toți elevii de liceu;
 • Dezvoltarea de parteneriate între școli;
 • Dorința participanților de a continua acest proiect.

The most available way something it was and is necessary to get purchase online. The same history and with levitra online can be told that it not an exception to the rules. Rules it only restriction for actions and restrictions shouldn’t be. Because with them becomes it much more difficult to live.

Leave a Reply