Telefon/Fax: 0230.543333
Program de lucru: 8-16
e-mail: mbacescu@yahoo.com
Home » Acasă » Programe europene » LLP » Comenius » A doua  reuniune de proiect Comenius Falticeni, 2014, VIAŢA NOASTRĂ CA O POVESTE

Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu,, Fălticeni a găzduit timp de 2 săptămîni, în perioada 31 martie-12 aprilie 2014,  a doua reuniune de lucru în cadrul Proiectului Comenius ,,Viața noastră ca o poveste,, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Life Long Learning . Din școala parteneră- Liceul Vocațional EPAL Farkadona Grecia, au  participat 10 elevi și doi profesori.

Elevii au fost găzduiți de familiile elevilor români participanți în proiect pentru a avea oportunitatea de a învăța limba română, de a cunoaște modul de viață al familiilor noastre, obiceiurile, cultura, tradițiile.

În acest timp, elevii din Grecia alături de elevii români au fost implicați în activități diverse de învățare, de dezvoltare a unor competențe, de comunicare și relaționare : prezentări ale celor mai semnificative elemente din cultura și istoria românească, discuții cu elevii și profesorii din școală, participare la ore de informatică, matematică, limba engleză, muzică, activități la atelierele de specialitate ( mecanică, electrotehnică, confecții, gastronomie), vizite la muzeele din oraș, la Primăria Orașului Fălticeni, la Clubul Copiilor, La Colegiul ,,Vasile Lovinescu,,, excursii de studiu în județ și în municipiul Iași.

Luni, 7 aprilie 2014, în Sala Multimedia a liceului, a avut loc un spectacol  prezentat de elevii români și oferit elevilor și profesorilor din Grecia, familiilor din Fălticeni de origine greacă care au acceptat să ne prezinte povestea lor de viață, părinților elevilor români, altor membri ai comunității locale.

Acest proiect a fost o experiență extraordinară  deopotrivă pentru elevi, profesori, părinți care au învățat  împreună să trăiască într-un mediu multicultural și în spiritul valorilor cetățeniei europene: respect reciproc, egalitate de șane, nondiscriminare.

Coordonator proiect,

Prof. Magda Grigoraş

The most available way something it was and is necessary to get purchase online. The same history and with levitra online can be told that it not an exception to the rules. Rules it only restriction for actions and restrictions shouldn’t be. Because with them becomes it much more difficult to live.

Leave a Reply